ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 29 maart 2010

In Between Jobs

Het einde van mijn contract is in zicht. Ik ben in between jobs. Mijn urennorm is gedaald naar een half uur per week en ik toer hele dagen rond op de wereldwijde virtuele snelweg.

Zo volg ik Bryan Boy op weg van Manila naar New York en weer terug. Maakt de Givenchy tribal print legging zijn size 0 stokjes nou “stumpy”? Hmmm. Ik vraag me vooral af wat die hysterische zwart wit print voor een setje Hollandse dijen doet. En, natuurlijk, of dat niet voor minder dan $740 kan. Hetgeen me de afslag doet nemen richting H&M en zara.com.

Ik herneem mezelf. Ik kan tenminste de kranten een beetje bijhouden op zo’n dag.

Een documentaire op NRC next maakt dat ik een uur schijnbaar ingespannen met mijn monitor versmelt. Een groep Congolese immigranten blijkt zich te verzamelen in Brazzaville, Brussel. Anti Gigolo en zijn vrienden maken ruzie over wie de duurste jas heeft. Die is van Kom des Garsons. Of van Fersatsjie. Daarna gaan ze in de draaimolen. Ik vraag me af of het Brazzaville kermispubliek de jas van Anti Gigolo voldoende waardeert. En, waar hij die heeft gekocht. Wat me terugbrengt bij een uurtje shoppen.

Importance of Being Elegant from George Amponsah on Vimeo.


Ik probeer wel wat van mijn dag te maken. Tussendoor plan ik afspraken. Met de schoonheidsspecialiste. En de rijinstructeur. Het is belangrijk jezelf een paar concrete doelen te stellen op zo´n dag.

Ik ben aan het afronden” heet dat dan. Het doet me vagelijk denken aan het zondagmiddag gevoel. Ga toch lekker buiten spelen, zei je moeder dan.

Dat zegt mijn baas niet. Ik verval hier in complete lethargie achter mijn pc. Een bore out dreigt. Ik weet weer waarom het heerlijks is af en toe een dd rapportje in elkaar te draaien. Bouwen. Aan. Document. Ha Bob! Jij draagt tenminste iets bij aan deze organisatie! Om met de woorden van Malcom Gladwell te spreken

It is not how much money we make that ultimately makes us happy between nine and five. It’s whether our work fulfills us.

Al is dat een stapeltje verpulverde bedrukte bomen dat direct rechtsonder in een bureau la verdwijnt.

Bryan Boy zou zeggen: Gurrrrrl you better WERQ!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen