ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 15 maart 2010

Kamergenoot


Als je geluk hebt werk je op de ZuidAs in een sjiek kantoor. Eentje met veel marmer, dat niet aan “kantoortuinen” doet. Geen ruimtes zonder tussenmuurtjes, waar je met je hele afdeling als een stel Chinese productiemedewerkers bent neergezet. De kantoortuin is uitgevonden door op efficiency en winst beluste CEO´s van grote, strak georganiseerde bedrijven. Geen privacy, geen facebookmarathons, gewoon de hele dag doortikken op je computertje.

De meeste ZuidAs kantoren met idiote uurtarieven en teveel diva's in de maatschap, zijn nog niet gezwicht voor deze platte kantoorindeling. Bah, volks. Draagt niet bij aan de uitstraling van kantoor. Een Chanel koop je toch ook niet in een VD tasje? De weledelgestrenge heren en dames van de ZuidAs zitten graag in een ivoren toren met elan. Op hun eigen kamer.

Jij ook? Gefeliciteerd! Meer mogelijkheid tot buitenschoolse activiteiten in de tijd van de baas.

Maar, als junior wordt je vaak bij een oppas neergezet. Je Kamergenoot. Waar je meer tijd mee doorbrengt dan je geliefde. Binnen no time leidt zij uit de cadans van je toetsenbord af of jij enthousiast een twitter bericht in elkaar ramt, of een memo opboert. Of die stilte nadenken impliceert over de reikwijdte van artikel 6:194 BW, of de online aanschaf van nieuwe UGGs. Strategische plaatsing van je monitor kan je speelkwartier wat oprekken, maar je Kamergenoot kent je vaak beter dan je geliefde.


Mijn Kamergenoot komt straks terug van sabbatical. Ik word een beetje nerveus. Waarom?


In de eerste plaats omdat mijn kamergenoot de Bree van de Kamp van kantoor is. Je voelt dat buitenkant en binnenkant niet zijn gesyncht. Dat er malafide acties en gedachten schuilgaan achter een immer opgewekte lach. Dat er dingen niet worden benoemd of verdraaid. Dat aan poeslieve mails woede-aanvallen zijn voorafgaan. In de doofpot van onze kamer.


Misschien ook omdat ze permanent aan de verbale diarree is en me verplicht deel laat nemen aan haar sociale leven. Door constant met man, makelaar of kapper te bellen.


Of, ik word door haar aanwezigheid met de neus op de feiten gedrukt. Teveel twitter, blog en facebook. Te weinig werk. Het is niet de straf zelf, maar het schuldgevoel dat mijn weerzin voert. Geen gemene oppas, maar een stout kind…

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen