ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 19 maart 2010

Kleine mannen

Gisteren liep ik het kantoor van een partner binnen om hem op te halen voor een vergadering. Partner is geen grote man. Het is ook geen dwerg, maar hij is wat gedrongen en hij loopt van de zorgen een beetje krom. Ik loop die dag op mijn nieuwe Lanvin plateaus, zodat mijn 172 cm opeens veel langer lijken. Ik kan op mijn Lanvins aan goed over zijn kruin kijken.
We lopen samen naar de conference room.

Terwijl ik hem in de lift over de belangrijkste onderwerpen van de bespreking informeer, onderbreekt de senior me.


"Je weet wat ze zeggen."

“Over wat?”, vraag ik.

“Over kleine mannen.”

“Vertel.”"

Kleine mannen…”

“Ja?”

“Grote Jannen."


Pats. Meteen een plaatje in mijn hoofd. Twee kabouters die Jan heten en die een enorme piemel op een oplegger voortduwen. Terwijl ze gezellig keuvelen over kaboutertopics, zoals de paddestoelenstand in het bos.


En met dat plaatje in mijn hoofd ging ik confused de twee uur durende vergadering in.

Vrouwen doen dat nou nooit. Grappend, maar stiekem trots over de grootte van hun geslachtsdelen praten.

Volgende keer kan ik misschien een memo bij hem neerleggen en dan zeggen:

“Bruine lokken…”

“Ja?”

“Enorme eierstokken.”
En dan lachen en heel trots kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen