ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 3 maart 2010

What would Audrey do? Focus on one thing.


Afgelopen weekend liep ik de Urban Outfitters binnen. Een heerlijke winkel waar onbruikbare kitsch naast designerwear en multimedia wordt verkocht. Alles tegen een zacht prijsje. Een H&M voor de early adapters, een Zara met een rauw randje. Naast de plastic cupcakes lag “What would Audrey do -timeless lessons for living with grace and style” in het schap.
La Hepburn is het toonbeeld van stijl en decorum. Altijd chanel cool. Die zie je niet met een ladder in haar panty en peuter op de arm conference callen in de Albert Heijn. Waarom niet? Audrey focust altijd op een ding, zo vertelde de achterflap me.


Dat bleef even hangen.

Vrouwen doen graag veel dingen tegelijk. Zo ook de ZoZa’s. Zeg nou zelf, wat geeft meer genoegen dan de bank aandoen op weg naar huis, waar je tijdens de lunch de verbouwing doorspreekt met de aannemer? Op de terugweg wip je nog even langs de stomerij, terwijl je inbelt in een conference call waarbij jij slechts ter onderbouwing van de rekening dient. Vink, vink, vink! Geen billable moment verspeeld, je halve to do list afgewerkt.

Multitasken. Kwaliteit of neurose? Met volle mond en achtergrondruis de plank misslaan tijdens een conference call? Niet sjiek volgens Audrey. Die ging er prat op altijd professioneel, charmant en 100% gefocust te zijn in haar werk.

Hoe doe je dat anno 2010? Moet je niet meerdere lijntjes openhouden bij trading en dating? Een potentiële vriend up front en twee scharrels op de back burner. Teveel focus op een plaat, smoort een liefde in de kiem.

Veel dingen naast elkaar doen is alleen niet hetzelfde als veel dingen tegelijkertijd doen. Batch en block. Batchen is meerdere dingen van het zelfde na elkaar doen (blog bijvoorbeeld op gezette tijden :) en werk in de overige uren op de dag). Block wil zeggen dat je daar een bepaalde tijd voor reserveert. Planning is everything. Deel je dag in en stay focused.

Terwijl het 10.38 is en ik weer een deadline heb gemist vraag ik mij af of Audrey ooit een deal heeft gedraaid naast de verbouwing van haar tweekamerappartement, of een blog heeft bijgehouden naast een full time baan. Dat klinkt niet zo feminine 50’s. Maar goed, een carrière kreeg je in die tijd ook niet cadeau.

“Focus on one thing, and live a remarkable life.”

Good luck girrrrrls.

xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen