ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 25 maart 2010

Ziek

Het is lente. Voor de Blauwe Engel staat iedereen al weer te borrelen alsof het hoog zomer is. Het is tijd om naar buiten te gaan en je eerste rosétje en witbier achter over te slaan. Maar als ik om mij heen kijk is de winter nog niet helemaal voorbij. Ongeveer een kwart van mijn collega’s is geveld door een snotneus, keelpijn en een laat wintergriepje. Ook ik ben ziek. Toch zit iedereen, waaronder ik, nog braaf achter zijn computer te modelleren. Dat roept bij mij de vraag op. Wanneer meld je je ziek?

Mijn collega’s verschijnen al zwetend en rillend nog op hun werk. Met een misplaatst gevoel van verantwoordelijkheid blijven wij te lang achter onze computer zitten. Ook al kunnen we niet meer denken, omdat ons hoofd vol met snot zit. En zien we niks meer door die waterige oogjes van ons. We blijven achter onze power point zitten en we hoesten onszelf halsstarrig een longontsteking in.

Een vriendin van mij werkt bij de gemeente. Als zij zit te snotteren op haar werk, vraagt haar baas of ze zich wel goed voelt. Vervolgens wordt ze naar huis gestuurd om daar ‘lekker onder wol te kruipen’. Mijn baas belt mij nog als ik met 40 graden koorts thuis lig te ijlen, omdat hij zijn niettang niet kan vinden.

Niemand wordt er beter van als jij met je zielige kraakstem een pitch komt geven. Bovendien zit niemand op jouw bacillen te wachten. Dus als je besmettelijk en koortsig bent, blijf je gewoon lekker thuis.

Iedereen heeft recht op twee weken down time. Zie het als network updates, die je mag invullen met de griep, een gekneusde enkel of een ordinaire kater. Dus als je niet al te veel hebt doordeweekgefeest dit jaar en je snottert wat, dan is het jouw beurt om onder de wol te kruipen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen