Doorgaan naar hoofdcontent

Authentiek

Partners in een advocatenkantoor houden van stoicijnse, vriendelijke niet al te opvallende persoonlijkheden. Ben je in je vriendenkring geliefd omdat je zo’n lekker bizar gevoel voor humor hebt, of omdat je op zaterdag graag verwaarloosde berggeiten verzorgt in het asiel? Wat heerlijk voor je! Maar als je op maandag de kantoorhal inloopt wordt je geacht je persoonlijkheid thuis te hebben gelaten.. Voor een partner is er niets zo irritant als een authentiek persoon. Succesvolle authentieke mensen zijn niet voor niets meestal zelf ondernemers, kijk maar naar de altijd blije Richard Branson van Virgin, of meganerd Steve Jobbs van Apple. Die zie je toch niet zich onbewogen laten uitkafferen door een ouwe corpsbal van midden vijftig?
Kan of wil je de uitknop op jezelf niet vinden, dan heb je niets op een kantoor te zoeken, maar moet je je eigen bedrijf starten.

Let goed op wat de heersende cultuur is op jouw kantoor of afdeling. Die cultuur wordt vaak gedicteerd door het management of de maatschap. Vindt jouw partner hockeymeisjes het voorbeeld van de ideale vrouw? Dan investeer je in een paar Tods loafers en hang je een extra parelketting om. Golft je manager? Dan vertel jij op maandag wat een dol weekend je hebt gehad op de Pan in Bosch en Duijn. Noemt iedereen de printer de papiermasjien, dan roep jij dat net zo hard mee. Als jij weer op je fiets naar huis zit mag je al je vrienden bellen om te vertellen hoe fijn je het echt hebt gehad bij dat concert van Within Temptation, Awakefest, of waar dan ook. Maar dat doe je nooit op je werk.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!