ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 2 april 2010

Authentiek

Partners in een advocatenkantoor houden van stoicijnse, vriendelijke niet al te opvallende persoonlijkheden. Ben je in je vriendenkring geliefd omdat je zo’n lekker bizar gevoel voor humor hebt, of omdat je op zaterdag graag verwaarloosde berggeiten verzorgt in het asiel? Wat heerlijk voor je! Maar als je op maandag de kantoorhal inloopt wordt je geacht je persoonlijkheid thuis te hebben gelaten.. Voor een partner is er niets zo irritant als een authentiek persoon. Succesvolle authentieke mensen zijn niet voor niets meestal zelf ondernemers, kijk maar naar de altijd blije Richard Branson van Virgin, of meganerd Steve Jobbs van Apple. Die zie je toch niet zich onbewogen laten uitkafferen door een ouwe corpsbal van midden vijftig?
Kan of wil je de uitknop op jezelf niet vinden, dan heb je niets op een kantoor te zoeken, maar moet je je eigen bedrijf starten.

Let goed op wat de heersende cultuur is op jouw kantoor of afdeling. Die cultuur wordt vaak gedicteerd door het management of de maatschap. Vindt jouw partner hockeymeisjes het voorbeeld van de ideale vrouw? Dan investeer je in een paar Tods loafers en hang je een extra parelketting om. Golft je manager? Dan vertel jij op maandag wat een dol weekend je hebt gehad op de Pan in Bosch en Duijn. Noemt iedereen de printer de papiermasjien, dan roep jij dat net zo hard mee. Als jij weer op je fiets naar huis zit mag je al je vrienden bellen om te vertellen hoe fijn je het echt hebt gehad bij dat concert van Within Temptation, Awakefest, of waar dan ook. Maar dat doe je nooit op je werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen