Doorgaan naar hoofdcontent

Coupe troep

Ik had vandaag een vrije dag, dus ik ging dingen doen waarvan ik denk dat mensen ze doen als ze een dag vrij zijn. Ontbijten met chocola. Koffietijd kijken. Een wandelingetje in het park maken met een huisgemaakte meeneem koffie. Op een bankje in het park zitten en een blaadje lezen.

Na de gratis activiteiten tot 12:00, brak het tweede, duurdere, gedeelte van de vrije dag aan.Ik besloot naar de kapper te gaan. Dat hoort namelijk ook bij mensen die op een doordeweekse dag niet hoeven te werken. Naar de kapper gaan en je nagels laten doen. Ik had ook nog een uur te tijd om enorme verwachtingen op te bouwen over het resultaat van de knipbeurt. Enorme verwachtingen omdat ik op het bankje in het park aan het lezen was met daarin allemaal hoofden met dezelfde golvende lange haarhelmen, in of honingblond, of karamelbruin. Ik wilde ook zo’n pruik.

Omdat ik geloof dat als je veel geld tegen iets aansmijt dit onmiddelijk de kwaliteit van je leven verbetert, maakte ik een afspraak met een dure exclusieve kapper. Op de fiets naar de kapper groeiden mijn al torenhoge verwachtingen naar het obscene. Deze haarmessias zou van mij, niet alleen een goddelijke schoonheid , maar gewoon ook een beter mens maken.

In de salon werd ik ruw wakker geschud. Een boze nicht blafte me toe naar de wasbak te moven. Daar haalde ik het stiekje uit mijn haar, waarop de gemene kapper zei "jeetje, dof zeg. Heb je soms stressssss? Ja, nu wel, dacht ik. Wat mijn vrije dag voetballersvrouw droom zou moeten zijn, werd een haarhel. De overbetaalde kapper trok, plukte en knipte mijn bosje tot er nauwelijks iets van over bleef. Een "hele loose fitting bob" noemde de gemenie het.

Ik lijk wel een uil. En ik moet maandag weer naar kantoor.

.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!