ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 14 april 2010

De schoonmaker - II

Vorige week berichtte ik al dat ik dolgelukkig ben met mijn schoonmaker. Mijn moeder is, anders dan ik, erg netjes. Nadat de schoonmaker het huis had schoongemaakt, is ze langs gekomen om een inspectieronde te doen. Zij was, in tegenstelling tot mijzelf, helemaal niet tevreden. Ze had een waslijst aan verbeteringen.

Met hand en tand heb ik mijn schoonmaker verdedigd. Hij is er maar drie uur. Wat kun je nu in godesnaam allemaal in drie uur doen. Niet veel toch? Ik doe er een half jaar over voordat ik mijzelf er überhaupt toe kan zetten de ijskast schoon te maken. Maar mijn moeder was onverbiddelijk en ze eiste dat ik een goed gesprek aanging met de schoonmaker. Aangezien ik moeite heb mijn moeder te weerstaan heb ik dit gedaan. Met lood in mijn schoenen zat ik op de schoonmaakdag te wachten tot hij binnenkwam.

Voor mij is het hebben van een schoonmaker de eerste keer dat ik mijzelf in een leidinggevende positie bevind. Ik moet verwachtingen aangeven en met feedback komen. Evalueren en bijsturen. Doelen stellen en belonen. Dit blijkt een stuk lastiger dan ik had gedacht. Ten eerste is mijn schoonmaker heel erg aardig. Het is een schat. Bovendien voel ik mijzelf een verwend rijkeluiskindje. En laat hij briefjes achter met daarop teksten als ‘Thank you for let me klean your hous’ en ‘God bles you, hav a hapy eastar’. Probeer dan maar te zeuren over het feit dat er nog stof op de kast ligt. Dat haal ik zelf dan wel even weg.

Ik had de lijst van mijn moeder al een paar keer doorgenomen en mijn gesprek goed voorbereid. Firm en vastbesloten zou ik hem toespreken om zodoende tot een verbetering van resultaten te komen.
Hij kwam precies op tijd binnen en groette mij vriendelijk.

Hello miss, nice day today. Sunny shine, no?
Yes, it is a very nice day today.
Are you a free day today?
No, I’m working at home today.
Oh yes, very nice that you can work home, no? I have my home very far away. I wish sometime I work at home too.
Yes, I understand.
But I happy to clean in your house. So miss, you happy with cleaning?

.....Yes, very happy. Thank you.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen