ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 8 april 2010

De schoonmaker

Ik heb sinds kort een schoonmaker. En met schoonmakers is het net als met baby’s, je snapt pas waar al je vriendinnen het over hebben, als je er zelf ook een hebt.
Al een tijd lang is de schoonmaker een vast onderwerp op borrels en partijen. Eerst passeert werk de revue, daarna de vriend of scharrel en tenslotte komt de ‘schoonmaker’ aan bod. De schoonmaker is een interessant onderwerp omdat ze in vele soorten en maten te vinden zijn.
Je hebt vrouwelijke en mannelijke schoonmakers. Je hebt schoonmakers uit Peru, Filippijnen, Brazilië, Nederland, Duitsland en Roemenie. Je hebt schoonmakers die het schoonmaken als een kunst zien en je hebt schoonmakers die het verschil tussen een plumeau en een dweil niet kennen. Vooral die laatste soort schijnt veel te bestaan. En dit is ook de meest veelbesproken soort.

Zo heb ik vriendinnen die hun schoonmaker testen door een haar op de muur van hun badkamer te plakken. Als de haar er nog zit na de schoonmaakbeurt is het einde oefening. Anderen vragen consequent aan hun schoonmaker om de was te draaien op de langstand en op te hangen. Op die manier weten ze zeker dat zij de afgesproken 3 uur aanwezig is geweest. Weer anderen doen ‘inval’ bezoeken in hun eigen huis. Dit plannen zij tijdens hun lunchpauze. Dit heeft hilarische momenten opgeleverd. Een vriendin vond, tijdens een inval, haar schoonmaker in bed met een vreemde kerel.

Dus na alle verhalen was ik voorbereid op het ergste. Ik ging er van uit, dat mijn huis nog viezer zou zijn na de schoonmaakbeurt , dan er voor.
Zonder verwachtingen opende ik dan ook aan het einde van de eerste schoonmaakdag mijn deur. En ik stapte binnen, in een blinkend en heerlijk ruikend paleisje. In die drie jaar dat ik hier nu woon heb ik mijn huis nog nooit zo schoon gezien. Zelfs de oven die nog nooit door mij was schoongemaakt blonk.

Ik was teleurgesteld. Wederom kan ik niet meepraten over dit onderwerp.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen