Doorgaan naar hoofdcontent

Het 'De Jager Ei-incident'

J.K de Jager werd vandaag bekogeld met een ei. Een student is tijdens een debat naar hem toe gelopen en heeft een ei kapot gedrukt op zijn hoofd. No big deal zou je denken, maar er zitten een paar Peter R. de Vries-achtige verdachte elementen aan dit verhaal.

Op het filmpje van Campus tv is te zien hoe een jongen naar voren loopt en een ei op het hoofd van JK de jager kapot drukt. Waarom drukken en niet gooien? Zo enorm groot is de zaal niet en J.K. de Jager is moeilijk te missen. De student koos er voor naar J.K toe te lopen en hiermee zijn pakkans te vergroten.

Vreemd.

Een ander verdacht element in het verhaal is dat de jongen zonder duidelijke redenen het ei op het hoofd van J.K. kapot drukte. Geen begeleidende boodschap, zoals de taartengooier van Pim Fortuyn (‘Op de naar de nul zetels!’) of de schoenengooier van Bush (symbolisch).
Deze drukker liep gewoon naar J.K. de Jager en heeft daar zijn ei kapot gedrukt. Zonder duidelijke reden of aanleiding. Wat kan J.K. de Jager als demissionair minister van financiƫn nu hebben gedaan om deze jongeman naar de collegezaal te lokken met een rauw ei in zijn zak?
Het gooien van eieren is niet niks. Je hebt niet zo maar een rauw ei op zak. Nee, hier gaat voorbereiding aan vooraf. Hoe neem je het ei mee? In de eierdoos? Of los met een zakdoekje er om heen? Neem je er voor de zekerheid twee mee? Toch lullig als het ei in je zak kapot gaat. Dat zijn zaken waar je als eiergooier over na moet denken en dat vergt wat moeite. Dus kennelijk heeft J.K. de Jager iets gedaan om deze jongeman tot zijn daad te bewegen. Is het de lening aan Griekenland geweest? Is het omdat J.K van mening is dat belastingheffing een stuk slimmer kan? Of is de strijd van J.K. tegen zwartspaarders? De eierdrukker maakt hier geen melding van.

Verdacht.

Niet alleen J.K. was vandaag bekogeld. Ook de Britse Conservartive Party kandidaat David Cameron, is bekogeld met een ei. Ook door een student.

Toeval?

Of hebben we hier te maken met de zinloze eiergooi mafia?
.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!