ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 21 april 2010

Het 'De Jager Ei-incident'

J.K de Jager werd vandaag bekogeld met een ei. Een student is tijdens een debat naar hem toe gelopen en heeft een ei kapot gedrukt op zijn hoofd. No big deal zou je denken, maar er zitten een paar Peter R. de Vries-achtige verdachte elementen aan dit verhaal.

Op het filmpje van Campus tv is te zien hoe een jongen naar voren loopt en een ei op het hoofd van JK de jager kapot drukt. Waarom drukken en niet gooien? Zo enorm groot is de zaal niet en J.K. de Jager is moeilijk te missen. De student koos er voor naar J.K toe te lopen en hiermee zijn pakkans te vergroten.

Vreemd.

Een ander verdacht element in het verhaal is dat de jongen zonder duidelijke redenen het ei op het hoofd van J.K. kapot drukte. Geen begeleidende boodschap, zoals de taartengooier van Pim Fortuyn (‘Op de naar de nul zetels!’) of de schoenengooier van Bush (symbolisch).
Deze drukker liep gewoon naar J.K. de Jager en heeft daar zijn ei kapot gedrukt. Zonder duidelijke reden of aanleiding. Wat kan J.K. de Jager als demissionair minister van financiën nu hebben gedaan om deze jongeman naar de collegezaal te lokken met een rauw ei in zijn zak?
Het gooien van eieren is niet niks. Je hebt niet zo maar een rauw ei op zak. Nee, hier gaat voorbereiding aan vooraf. Hoe neem je het ei mee? In de eierdoos? Of los met een zakdoekje er om heen? Neem je er voor de zekerheid twee mee? Toch lullig als het ei in je zak kapot gaat. Dat zijn zaken waar je als eiergooier over na moet denken en dat vergt wat moeite. Dus kennelijk heeft J.K. de Jager iets gedaan om deze jongeman tot zijn daad te bewegen. Is het de lening aan Griekenland geweest? Is het omdat J.K van mening is dat belastingheffing een stuk slimmer kan? Of is de strijd van J.K. tegen zwartspaarders? De eierdrukker maakt hier geen melding van.

Verdacht.

Niet alleen J.K. was vandaag bekogeld. Ook de Britse Conservartive Party kandidaat David Cameron, is bekogeld met een ei. Ook door een student.

Toeval?

Of hebben we hier te maken met de zinloze eiergooi mafia?
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen