ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 23 april 2010

Jij bent al heel oud

Gesprek met mijn neefje van zes.

"Jij ziet er heel anders uit dan op mijn verjaardag vorig jaar. Heel anders."

"OK, maar is dat dan goed anders? Of slecht anders?"

28-jarige vrouw vist naar complimentjes bij een zes-jarige. Walgelijk.

"Ik weet niet, jouw hoofd is anders."

"Maar ik ben toch nog steeds je knapste nichtje? Anders word ik heel verdrietig."

Emotionele chantage van een zes jarige. Smakeloos.

"Hoe oud ben jïj eigenlijk? Volgens mij ben jij wel veertien."

Nee, ik ben 28. Hoezo?
Don't even say it, monstertje, don't even...

"Oh. Nou snap ik het. Jij bent al heel oud. Zullen we nu gaan gamen?"

"Nee! Ik ga naar huis."
Vier lellen Chardonnay naar binnen jassen en wenen om mijn verloren jeugd. Ik hoef echt nooit kinderen. Jeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen