Doorgaan naar hoofdcontent

Sociaal Gedeformeerde Prietpraat

De SGP mag vrouwen niet uitsluiten van haar kandidatenlijsten van de Hoge Raad. De Staat moet maatregelen nemen die er toe leiden dat de SGP het passief kiesrecht aan vrouwen toekent. Maar de rechter is niet bevoegd specifieke maatregelen voor te schrijven. De rechter kan ook geen bevel geven de subsidiƫring van de SGP stop te zetten.

Juist ja. Wat heb je dan? Een verklaring voor recht dat de SGP fout zit. Foei. En nu?

Je zou lid kunnen worden van de SGP. En vragen of je op de kieslijst mag. Gewoon, om een beetje stof te doen opwaaien. Vanonder die zwarte rokken.

Dan ga je flyeren op partijcongressen in tuinbroek met spandoek. Dan open je een Facebookgroep. Jammer dat je doelgroep waarschijnlijk niet over internet beschikt. De hele Bible Belt op zijn kop en je bent het onderwerp van de driedagelijkse donderpreek op zondag. Alle zwarte kousen vinden dat je stinkt en dat jouw straf nog wel komt. In het hiernamaals.

Maar, welke vrouw zou in Godsnaam – excusez le mot- lid willen worden van zo’ n partij? Al mag je lid worden en je verkiesbaar stellen, dan heb je nog steeds draagvlak nodig om tot de partijtop door te stoten, lijkt me. Tenzij de SGP niet doet aan een democratische organisatievorm. Dat mag dan weer wel.

Of je dient een claim voor schadevergoeding in bij de SGP of de Staat. Sue the bastards!
“Edelachtbare, er zit politiek potentieel in mij. Helaas blokkeert de SGP de toegang tot het torentje. Mag ik ff vangen?”
Juist ja, zie jij het causaal verband? Dat geld blijft lekker in de kerkelijke collectebus.

Als je als vrouw de politiek in wil, moet je gewoon niet lid worden van de SGP. Amen.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

Downdaten

,,Misschien tot de volgende keer”, zei zijn tante. En ze trok haar wiebelende schouders op tot aan haar oorlel. Alsof ze wilde zeggen: we weten ab-so-luut niet waar het heen gaat tussen jou en hem. Je aanwezigheid op het volgende familiediner is als een potje Russian Roulette. Het zou kunnen dat je er weer bij bent, maar de kans is even groot dat deze relatie sneller dan je toyboy kan zeggen is uitgedoofd. Cougar kuchtte ze, of, ze zei het niet, maar ze dacht het wel, terwijl ze haar mond verborg achter een grote Paisley-shawl. Ik heb een jongere vriend. Vier jaar en vier maanden jonger om precies te zijn. We kennen elkaar van werk. Gek, zei mijn mannelijke collega. En ook weer niet. Qua emotionele ontwikkeling was ik natuurlijk blijven steken rond mijn 23ste. Had te maken met een overmatige toewijding aan werk en te weinig tijd voor prive-leven, volgens mijn collega. Moest ik misschien toch een wat aan gaan doen. En hij vergat voor het gemak dat zijn vrouw ook zeker drie jaar jonger …