ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 12 april 2010

Sociaal Gedeformeerde Prietpraat

De SGP mag vrouwen niet uitsluiten van haar kandidatenlijsten van de Hoge Raad. De Staat moet maatregelen nemen die er toe leiden dat de SGP het passief kiesrecht aan vrouwen toekent. Maar de rechter is niet bevoegd specifieke maatregelen voor te schrijven. De rechter kan ook geen bevel geven de subsidiëring van de SGP stop te zetten.

Juist ja. Wat heb je dan? Een verklaring voor recht dat de SGP fout zit. Foei. En nu?

Je zou lid kunnen worden van de SGP. En vragen of je op de kieslijst mag. Gewoon, om een beetje stof te doen opwaaien. Vanonder die zwarte rokken.

Dan ga je flyeren op partijcongressen in tuinbroek met spandoek. Dan open je een Facebookgroep. Jammer dat je doelgroep waarschijnlijk niet over internet beschikt. De hele Bible Belt op zijn kop en je bent het onderwerp van de driedagelijkse donderpreek op zondag. Alle zwarte kousen vinden dat je stinkt en dat jouw straf nog wel komt. In het hiernamaals.

Maar, welke vrouw zou in Godsnaam – excusez le mot- lid willen worden van zo’ n partij? Al mag je lid worden en je verkiesbaar stellen, dan heb je nog steeds draagvlak nodig om tot de partijtop door te stoten, lijkt me. Tenzij de SGP niet doet aan een democratische organisatievorm. Dat mag dan weer wel.

Of je dient een claim voor schadevergoeding in bij de SGP of de Staat. Sue the bastards!
“Edelachtbare, er zit politiek potentieel in mij. Helaas blokkeert de SGP de toegang tot het torentje. Mag ik ff vangen?”
Juist ja, zie jij het causaal verband? Dat geld blijft lekker in de kerkelijke collectebus.

Als je als vrouw de politiek in wil, moet je gewoon niet lid worden van de SGP. Amen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen