ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comzaterdag 15 mei 2010

Alpha-man

Op het kantoor van een van de Zoza’s loopt een partner rond die zijn slang al jaren niet in zijn terrarium kan houden. Voor de buitenwacht is hij een keurig getrouwde man met kindertjes.
Maar op kantoor weet iedereen dat elke nieuwe frisse stagiaire bij binnenkomst even door deze partner moet worden besnuffeld. Als een rite of passage. Hoort erbij. Net als de beëdiging bij de rechtbank.

Sommige kantoorbimbettes trappen erin. Die zijn vereerd met de aandacht van de alpha-aap van kantoor. Ook al is dat een enge ouwe aap. Die thuis al een apenestje heeft.
Hij kan het waarschijnlijk niet helpen. Een man van middelbare leeftijd die denkt dat ie een magische uitwerking heeft op 25 jarige meisjes heeft natuurlijk een probleem. En als ie een jonge partner was geweest, dan was dat probleem aangepakt.
Hoppakee, in het vliegtuig naar een sjieke rehab in Zuid Afrika met de andere sexverslaafden. Een week meditatietherapie. Een detox sappenkuurtje. Sorry zeggen en bidden dat ie thuis weer naar binnen mag. Net als Tiger.

Maar alpha-aap is al twintig jaar partner. Blind voor zijn eigen pathetische gedrag paradeert hij met zijn parmantige roze bavianenkont door kantoor. Pomtiedom. Zijn peers houden hem de hand boven het hoofd. En als een vrijage met een stagiaire minder goed uitpakt, dan wordt ze snel op secondment gestuurd, of met zachte dwang naar een ander kantoor verbannen.

In de affaire Jack de Vries ging het eigenlijk niet anders. Ook al was Jackieboy de meerdere van zijn Melissa, de ambtdrager, getrouwd en met kinderen, het was Melissa die werd overgeplaatst naar een schimmige afdeling van Defensie. Nogal oneerlijk.
Melissa deelde een jaar lang de lakens met een stripfiguur met flaporen. Iets wat ze straks, als ze wakker wordt uit haar bizarre verliefdheid, de rest van haar leven zal moeten verwerken.

Dat is al straf genoeg..

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen