ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comzaterdag 29 mei 2010

Als ik later groot ben

Tja. Ik ben altijd de braafste van de klas geweest. 
Door het VWO gerold, cv-fahige extra curriculaire activiteiten, een 9 voor mijn scriptie. 
En dat alles om, eh, een droombaan op de Zuidas te krijgen. Als ik de zoveelste uitnodiging voor een data room in mijn mail box krijg, neem ik een serieuze werkhouding aan, met gepeinigde blik op mijn scherm. En ga ik mijn leven, zoals Bassie dat zo treffend zegt, even aan de binnenkant van mijn ogen bekijken. Als ik terug kon naar 2000, het begin van mijn studietijd, wat zou ik dan zijn geworden, met wat ik nu weet? 

1. "Iets" in een museum. Echt een baan voor de sjieke Amsterdam Zuid meisjes die geen zin hebben om de corporate slaaf uit te hangen. Glamour, cultuur, maar het verdient geen zak. Dus op de door jou georganiseerde tentoonstelling over "Hoepelrokken in 17e eeuws Vlaanderen" moet je wel even een rijke geldschieter aan de haak slaan. Kein problem. Zonder stress heb je uren de tijd om je Bikram strakke lijf te hijsen in een gedegen Pauwpakje. Hello Marilene!

2. Redactrice bij een glossy. De hele dag rondrennen met moodboards en starbucks skinny latte's. Op Louboutins die de modehuizen ter promotie toesturen. Serieus nadenken over thema's als "Twaalf manieren om je onderbenen effectief te harsen" en "De Harem broek, ja of nee?". It sure beats jurisprudentie ontbijt.

3. Bioloog in Artis. Een jeugdfavoriet. Visjes voeren aan de pinguins. Een baby giraffe de fles geven. De rest van de dag wippende Bonobo aapjes uitlachen. Dicht bij de natuur.
Helaas zit ik in 2010 op een ander soort apenrots. 

Inloggen in de dataroom dan maar. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen