Doorgaan naar hoofdcontent

HEMA


Het nieuwe shoppen is in een concept store. De conceptstore is de tegenhanger van de winkelketen. Concept stores bieden je een “allround selectie van een bepaalde lifestyle.” Een ecclectische mix van harembroek, designfiets en wearable antiek. Sloophouten tafels naast pumps van Vivienne Westwood. Een CD’tje van Hot Chip, New Young Pony of Vampire Weekend. Maar dat kan morgen weer anders zijn. Misschien is het dan namelijk al mainstream. En mainstream mag niet, van de mensen van de concept store.

De concept store ademt Zeitgeist. In de concept store werken mensen die stiekem artiest zijn of tenminste studeren aan de kunstacademie . Parttime DJ’s die alleen vinyl draaien, met een stevige focus op New Wave en Post Punk. Miskend artistiek talent, dat “tijdelijk” zijn geld verdient als curator van de Urbanstyle du future.

Rond de concept stores hangt een zweem van exclusiviteit. Om bepaalde cosmeticamerken (Creed, Le Labo) te kunnen verkopen, moet een aspirant concept store een strengere ballotage door dan bij de Pan in Bosch en Duin.


Concept stores zijn er in Parijs (Colette, Merci), Londen (Dover Street Market), Antwerpen (Ra, Your Premium Store) en Bologna (L’inde Le Palais). Maar ook voor de doorsnee ZuidAsser is er hoop! Ilse Cornelissens en Tim van Geloven, vroegah econoom en jurist in Amsterdam, openden onlangs een conceptstore in Antwerpen (Graanmarkt 13). Hun conceptstore is winkel en restaurant ineen. Een combinatie van gastronomie, design en mode. Amsterdam hebben ze nog even overwogen, maar bleek toch niet geschikt.

Daar dacht ik even over na. Een combinatie van gastronomie, design en mode…Dat hebben wij toch al lang? De HEMA! Amsterdam is haar tijd ver vooruit :)

xoxo

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!