ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 10 mei 2010

HEMA


Het nieuwe shoppen is in een concept store. De conceptstore is de tegenhanger van de winkelketen. Concept stores bieden je een “allround selectie van een bepaalde lifestyle.” Een ecclectische mix van harembroek, designfiets en wearable antiek. Sloophouten tafels naast pumps van Vivienne Westwood. Een CD’tje van Hot Chip, New Young Pony of Vampire Weekend. Maar dat kan morgen weer anders zijn. Misschien is het dan namelijk al mainstream. En mainstream mag niet, van de mensen van de concept store.

De concept store ademt Zeitgeist. In de concept store werken mensen die stiekem artiest zijn of tenminste studeren aan de kunstacademie . Parttime DJ’s die alleen vinyl draaien, met een stevige focus op New Wave en Post Punk. Miskend artistiek talent, dat “tijdelijk” zijn geld verdient als curator van de Urbanstyle du future.

Rond de concept stores hangt een zweem van exclusiviteit. Om bepaalde cosmeticamerken (Creed, Le Labo) te kunnen verkopen, moet een aspirant concept store een strengere ballotage door dan bij de Pan in Bosch en Duin.


Concept stores zijn er in Parijs (Colette, Merci), Londen (Dover Street Market), Antwerpen (Ra, Your Premium Store) en Bologna (L’inde Le Palais). Maar ook voor de doorsnee ZuidAsser is er hoop! Ilse Cornelissens en Tim van Geloven, vroegah econoom en jurist in Amsterdam, openden onlangs een conceptstore in Antwerpen (Graanmarkt 13). Hun conceptstore is winkel en restaurant ineen. Een combinatie van gastronomie, design en mode. Amsterdam hebben ze nog even overwogen, maar bleek toch niet geschikt.

Daar dacht ik even over na. Een combinatie van gastronomie, design en mode…Dat hebben wij toch al lang? De HEMA! Amsterdam is haar tijd ver vooruit :)

xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen