ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 12 mei 2010

Jackelissa

Eindelijk een eigen –gate. Een Jack de Vries versus Melissa Goede-gate. Een Jackelissa-gate. We hadden natuurlijk Clinton & Monica Lewinsky en in eigen land Rob Oudkerk & Heroïne Hoer. Wat alles extra smeuïg maakt is dat Melissa voor Jack werkte en dat Jack gristelijk is en preekt over waarden en normen. Ha!

Er zijn beroepsgroepen waar er buitenproportioneel veel vreemd wordt gegaan. De hoge ambtenarij is er een van, maar ook op de Zuidas is het niet anders. Advocaat stagiaires met partners, trainees met managers en secretaresses met hun baas. En als het uitkomt of uitgaat, is de ondergeschikte de klos. Al-tijd. Zo ook bij Jackelissa. Zoek je scharrel dus gewoon in de Bubbles, de Bastille of Het feest van Joop, zoals de rest van Amsterdam, dat scheelt een hoop gezeik. Jezelf naar de top neuken pakt over het algemeen niet goed uit.

De Amerikaanse ontrouw expert Ruth Houston heeft een verklaring voor het feit dat deze (voornamelijk) mannen buitenproportioneel veel vreemd gaan. Heel veel heeft te maken met ego. Een te klein of een te groot ego kenmerken mannen aan de top. Een te klein ego moet verrijkt worden en een groot ego moet gevoed worden. Bovendien vloeit uit hun machtspositie voort dat deze mannen denken dat ze recht hebben op een slippertje en dat ze er mee weg kunnen komen. Dit laatste is meestal wel, maar, helaas voor Jackelissa, niet altijd het geval.

Ruth heeft ook nog een aantal tips voor de vrouwen van deze mannen. In haar boek 'Is he cheating on you? 829 Telltale signs'. Dus Bianca, Liesbeth en Froukje let op. Want ook die van jullie gaat vreemd.
  • Besteedt hij in een keer veel tijd aan zijn uiterlijk? Een nieuw kapsel bijvoorbeeld?
  • Is die wel erg veel aan het werk en grijpt hij ieder reisje aan? (reisje op werk).
  • Houdt hij ineens van ander eten. Wel ineens van haring, terwijl dit toch duidelijk vroeger anders was.
  • Ineens een andere auto? Terwijl die daar toch echt nooit interesse in toonde?

Wees dan op je hoede. Monitor zijn leven met aandacht en
kom eens langs voor een verrassingsbezoekje bij Dicky's op de vrijdagmiddagborrel of in de Nieuwspoort. Wedden dat die vreemd gaat...


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen