Doorgaan naar hoofdcontent

Jackelissa

Eindelijk een eigen –gate. Een Jack de Vries versus Melissa Goede-gate. Een Jackelissa-gate. We hadden natuurlijk Clinton & Monica Lewinsky en in eigen land Rob Oudkerk & Heroïne Hoer. Wat alles extra smeuïg maakt is dat Melissa voor Jack werkte en dat Jack gristelijk is en preekt over waarden en normen. Ha!

Er zijn beroepsgroepen waar er buitenproportioneel veel vreemd wordt gegaan. De hoge ambtenarij is er een van, maar ook op de Zuidas is het niet anders. Advocaat stagiaires met partners, trainees met managers en secretaresses met hun baas. En als het uitkomt of uitgaat, is de ondergeschikte de klos. Al-tijd. Zo ook bij Jackelissa. Zoek je scharrel dus gewoon in de Bubbles, de Bastille of Het feest van Joop, zoals de rest van Amsterdam, dat scheelt een hoop gezeik. Jezelf naar de top neuken pakt over het algemeen niet goed uit.

De Amerikaanse ontrouw expert Ruth Houston heeft een verklaring voor het feit dat deze (voornamelijk) mannen buitenproportioneel veel vreemd gaan. Heel veel heeft te maken met ego. Een te klein of een te groot ego kenmerken mannen aan de top. Een te klein ego moet verrijkt worden en een groot ego moet gevoed worden. Bovendien vloeit uit hun machtspositie voort dat deze mannen denken dat ze recht hebben op een slippertje en dat ze er mee weg kunnen komen. Dit laatste is meestal wel, maar, helaas voor Jackelissa, niet altijd het geval.

Ruth heeft ook nog een aantal tips voor de vrouwen van deze mannen. In haar boek 'Is he cheating on you? 829 Telltale signs'. Dus Bianca, Liesbeth en Froukje let op. Want ook die van jullie gaat vreemd.
  • Besteedt hij in een keer veel tijd aan zijn uiterlijk? Een nieuw kapsel bijvoorbeeld?
  • Is die wel erg veel aan het werk en grijpt hij ieder reisje aan? (reisje op werk).
  • Houdt hij ineens van ander eten. Wel ineens van haring, terwijl dit toch duidelijk vroeger anders was.
  • Ineens een andere auto? Terwijl die daar toch echt nooit interesse in toonde?

Wees dan op je hoede. Monitor zijn leven met aandacht en
kom eens langs voor een verrassingsbezoekje bij Dicky's op de vrijdagmiddagborrel of in de Nieuwspoort. Wedden dat die vreemd gaat...


Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!