ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 7 mei 2010

Team terreur

"Hoe jij mij gisteren benaderde, dat raakte me echt. Je had me meer de ruimte moeten geven om initiatief te nemen." Zit ik bij een sessie relatietherapie? Is dit een zelfhulpprogramma? Komt John Williams elk moment binnenlopen met een doos tissues en een dieetplan? Nee. Ik ben op kantoor, en zit bij mijn teamoverleg. Projectgroep, sectievergadering, clusteroverleg en bilateraaltje. Je zou bijna denken dat de gemiddelde kantoorhamster permanent iemands handje vast moet houden om zijn dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Ik ben helemaal klaar met die ongezonde corporate co-dependency.

Die neurotische houdgreep van het team, waarbij elke stap moet worden afgestemd, overlegd en geëvalueerd kost ontzettend veel tijd. En met een beetje pech wordt je in een team gezet met een gedemotiveerde drukker. Dan mag je "samen" aan een project gaan werken, waarbij jij zowel jouw werk, als dat van je hyvende, incompetente collegaatje mag fixen.

Maak je los van dat zuigende anker! Ontsla je team! Sta op, claim een eigen kamer, eigen project, en sla een overleg over. Het is te gek voor woorden dat je aan je manager moet vragen om thuis in rust aan een stuk te werken, omdat je kantoor is veranderd in een jaren 70 huilcommune.

There is no I in Team. Fine, maar wel een T.
Van Toedeledoki, I QUIT THE TEAM.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen