Doorgaan naar hoofdcontent

Waarom kijken we naar X-factor

Ik ben in de ban van X-factor. Dit is al het derde seizoen van deze show. Daarnaast zijn er ook al 4 seizoenen Idols geweest en 2 seizoenen Holland’s got Talent. In deze laatste show waren er naast jongleurs, slangenbezweerders en hondendresseurs ook talentvolle zangers te bewonderen, zoals Waylon.

Maar voor het eerst volg ik de show en weet ik moeiteloos de acts te noemen die erin voorkomen. ‘Bad Boyz (met een z), Sumera (sjesus wat is zij mooi), Jaap (met de schouders), Kevin (met het talent), 4granted (de vals zingende boyband), Dony (de dikkerd) en Maaike (Sieneke).
Ik ben fan van Sumera. Ik wou dat ik haar was. Ik wou dat ik zo kon zingen en er dan ook nog eens zo uit kon zien. Bovendien wou ik dat ik zo’n leuk accent had. Ik ben verliefd op Jaap. Opeens zijn opgetrokken schouders extreem aantrekkelijk.

Wat is het wat X-factor nu zo bijzonder maakt. Is het Wendy? Net bevallen en dan al weer zo stralen op het podium. Zijn het de kandidaten.? Sumera is de bomb en Jaap en Kevin….

Allemaal zaken om bij weg te dromen, maar het grootste vermaak biedt de jury. Na ieder optreden is het altijd weer de vraag waar er nu weer ruzie over uitbreekt tussen de juryleden. En dan vooral tussen Gordon en Stacey. Het jury commentaar is een feest.

Ieder jurylid heeft zijn eigen aanpak. Angela (Dolly Dots) is de moeder. Zij is trots op de kandidaten en vergelijkt een optreden van haar pupil met het afzwemmen van haar zoon. Eric is de serieuze man. Als je van hem een compliment krijgt, dan heb je het echt goed gedaan. Hij zegt waar het op staat. Ook Gordon zegt waar het op staat. Hij weet daarbij vaak de kandidaat of nog vaker zijn medejurylid Stacey te raken. Stacey is de pupil en dat straalt er vanaf. Als zij haar oordeel heeft uitgesproken en de camera zoomt in op de kandidaat dan zie je de kandidaat denken. Wat heeft zij nu net gezegd? Meestal vrij weinig.

Niet alleen zijn de juryleden elkaar aan het afzeiken ook de kandidaten worden niet ontzien. Maaike uit Enschede wordt in haar accent continue door Stacey geïmiteerd, bovendien wordt ze vergeleken met Sieneke.

Aan het einde van de show is niet de vraag wie van de kandidaten heeft de X-factor, maar welke jurylid heeft de meeste punten gescoord. Jammer genoeg dat we daarop niet mogen stemmen.
.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

Downdaten

,,Misschien tot de volgende keer”, zei zijn tante. En ze trok haar wiebelende schouders op tot aan haar oorlel. Alsof ze wilde zeggen: we weten ab-so-luut niet waar het heen gaat tussen jou en hem. Je aanwezigheid op het volgende familiediner is als een potje Russian Roulette. Het zou kunnen dat je er weer bij bent, maar de kans is even groot dat deze relatie sneller dan je toyboy kan zeggen is uitgedoofd. Cougar kuchtte ze, of, ze zei het niet, maar ze dacht het wel, terwijl ze haar mond verborg achter een grote Paisley-shawl. Ik heb een jongere vriend. Vier jaar en vier maanden jonger om precies te zijn. We kennen elkaar van werk. Gek, zei mijn mannelijke collega. En ook weer niet. Qua emotionele ontwikkeling was ik natuurlijk blijven steken rond mijn 23ste. Had te maken met een overmatige toewijding aan werk en te weinig tijd voor prive-leven, volgens mijn collega. Moest ik misschien toch een wat aan gaan doen. En hij vergat voor het gemak dat zijn vrouw ook zeker drie jaar jonger …