ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 5 mei 2010

Waarom kijken we naar X-factor

Ik ben in de ban van X-factor. Dit is al het derde seizoen van deze show. Daarnaast zijn er ook al 4 seizoenen Idols geweest en 2 seizoenen Holland’s got Talent. In deze laatste show waren er naast jongleurs, slangenbezweerders en hondendresseurs ook talentvolle zangers te bewonderen, zoals Waylon.

Maar voor het eerst volg ik de show en weet ik moeiteloos de acts te noemen die erin voorkomen. ‘Bad Boyz (met een z), Sumera (sjesus wat is zij mooi), Jaap (met de schouders), Kevin (met het talent), 4granted (de vals zingende boyband), Dony (de dikkerd) en Maaike (Sieneke).
Ik ben fan van Sumera. Ik wou dat ik haar was. Ik wou dat ik zo kon zingen en er dan ook nog eens zo uit kon zien. Bovendien wou ik dat ik zo’n leuk accent had. Ik ben verliefd op Jaap. Opeens zijn opgetrokken schouders extreem aantrekkelijk.

Wat is het wat X-factor nu zo bijzonder maakt. Is het Wendy? Net bevallen en dan al weer zo stralen op het podium. Zijn het de kandidaten.? Sumera is de bomb en Jaap en Kevin….

Allemaal zaken om bij weg te dromen, maar het grootste vermaak biedt de jury. Na ieder optreden is het altijd weer de vraag waar er nu weer ruzie over uitbreekt tussen de juryleden. En dan vooral tussen Gordon en Stacey. Het jury commentaar is een feest.

Ieder jurylid heeft zijn eigen aanpak. Angela (Dolly Dots) is de moeder. Zij is trots op de kandidaten en vergelijkt een optreden van haar pupil met het afzwemmen van haar zoon. Eric is de serieuze man. Als je van hem een compliment krijgt, dan heb je het echt goed gedaan. Hij zegt waar het op staat. Ook Gordon zegt waar het op staat. Hij weet daarbij vaak de kandidaat of nog vaker zijn medejurylid Stacey te raken. Stacey is de pupil en dat straalt er vanaf. Als zij haar oordeel heeft uitgesproken en de camera zoomt in op de kandidaat dan zie je de kandidaat denken. Wat heeft zij nu net gezegd? Meestal vrij weinig.

Niet alleen zijn de juryleden elkaar aan het afzeiken ook de kandidaten worden niet ontzien. Maaike uit Enschede wordt in haar accent continue door Stacey geïmiteerd, bovendien wordt ze vergeleken met Sieneke.

Aan het einde van de show is niet de vraag wie van de kandidaten heeft de X-factor, maar welke jurylid heeft de meeste punten gescoord. Jammer genoeg dat we daarop niet mogen stemmen.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen