ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 3 juni 2010

De gymleraar en de bankovervaller

Twee mannen in een land hier ver vandaan. De één gymleraar in het leger, de ander bankovervaller. De gymleraar wordt gevraagd mee te doen met een coup. Hij slaagt en vraagt de bankovervaller zijn bodyguard te worden. Ze worden maten.
De bodyguard keert zich echter tegen zijn baas in een oorlog om de verdeling van de handel in cocaïne. Dorpen worden uitgemoord en duizenden mensen vluchten het land uit. Na de oorlog worden beiden mannen veroordeeld.

Ruim twintig jaar later...

Een televisiepresentator vraagt aan de bankovervaller wat zijn vis-ie is voor het land. Hij antwoordt:’Anjoemara’ (een vissoort). Ook vragen ze hem of hij parlementariër wil worden, waarop hij antwoordt: ‘Nee, ik ben geen vegetariër’

Vandaag verschenen de gymleraar en de bankovervaller op het RTL nieuws. Ze zijn beide democratisch gekozen om het land, dat ze in stukken hebben gereten, te regeren. Lachend leggen ze uit, dat het volk heeft gekozen voor verandering. Let bygones be bygones. De gymleraar en de bodyguard zijn weer maten en ze gaan Suriname regeren.

Mijn geloof in democratie heeft vandaag toch wel een deukje opgelopen.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen