ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 9 juni 2010

Onze '15 miljoen mensen' droom

Zoveel feestelijkheden op deze dag. Job Cohen wordt als held binnengehaald. Femke is dolgelukkig met haar winst en Emile is blij, ondanks de daling. Alleen voor Balkenende is het geen feestje. Hij stopt er mee. Maar de VVD viert wel feest. De leden scanderen Mar-uk, Mar-uk.
Voor mij is het geen feestje. Voor mij hangt er een grote donkere wolk boven deze verkiezingen.

De PVV heeft waarschijnlijk 22 zetels. Twee-en-twintig. Met ongeveer 12 miljoen stemgerechtigden en een opkomst van 74% zijn er dus ongeveer anderhalf miljoen mensen die voor Geert kiezen.

Anderhalf miljoen mensen die zich in geen enkele andere politieke partij kunnen vinden. Anderhalf miljoen mensen die het okay vinden dat er iemand een belasting op hoofddoekjes voorstelt. Anderhalf miljoen mensen die de islamisering van Nederland als het belangrijkste onderwerp zien. Anderhalf miljoen mensen die vinden dat ongeveer achthonderdduizend andere Nederlandse inwoners niet meer welkom zijn.

We zijn internationaal gezien een lachertje. We zullen in de hoek van Oostenrijk geschaard, met een malloot als leider van een anti-islam partij.
Het is niet een overwinning voor deze natie, zoals Geert het zegt. Het is een groot verlies. We verliezen onze onschuld. Wij verliezen onze ’15 miljoen mensen’ droom.

Ik kan wel janken.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen