ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 3 juni 2010

Pakken en Pakkinnen

De zon schijnt en net als middelbare scholieren in de schoolpauze zwermen de pakken en pakkinnen naar buiten om een sigaretje te roken en een broodje te eten.

Vroeger waren het door moeder gesmeerde bammetjes. Nu zijn het ciabatta’s met pastrami en mosterd honing mayo van een Zuidas cateraar.
Net als op het schoolplein zijn de groepen goed te onderscheiden.

Rechts op het Strawinskyplein in de schaduw van de Ito toren zien we de nerds. Slungelige mannen in slecht zittende pakken van een ondefinieerbare kleur en stof. Sommige hebben hun eigen brood meegebracht, gesmeerd door moeder de vrouw. Anderen hebben een broodje bij Arie op Gelderlandplein gekocht ‘even lekker de benen strekken in de pauze’. Dit zijn de boekhouders of hoe zichzelf ook wel noemen: Accountants.

Links een groepje blonde dames. Hooggehakt en ietwat kortgerokt zitten zij een sigaretje te roken in de zon. Dit zijn de populaire meiden. Het mannelijk Zuidas volk gaat niet aan hun aandacht voorbij ‘snel een bankier aan de haak slaan om een expat leven in het zonnige Hong Kong tegemoet te gaan’ . Het is de recruitment afdeling van een plaatselijk consultancy firm.

Iets verder op de populaire mannen, die de aandacht vast weten te houden van de blonde dames. Strak in het juiste maatpak, met juiste snit en schoenen. Haar achterover gekamd mag weer en ook de zonnebril is belangrijk. Deze jongens zitten op het terras bij Koetjes en Kalfjes of Dicky’s. Geld zat en geen loonslaven, dus tijd om uitgebreid te lunchen. Dat ze internationaal georiënteerd zijn zie je aan het wijntje bij de lunch. ‘Doen ze in Frankrijk ook’. Dit zijn de bankiers of advocaat medewerkers van de Zuidas.

Rond 13:30h gaat de denkbeeldige schoolbel. De pakken en pakkinnen schuifelen de glazen torens in. De nerds bespreken de red flags van de jaarrekening en de populaire jongens grappen wat en de blonde dames lachen consequent om iedere grap.

Het enige verschil met de middelbare school zijn de rimpels.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen