Doorgaan naar hoofdcontent

Wat ga jij stemmen?

Vervelende vraag. Valt vandaag gegarandeerd aan de lunch. Wil je niet overkomen als een navelstarend nineties kind , dan moet je met wat beters komen dan “Femke, want heur haar zit wel leuk.
Het is ook lastig. We hebben het al zo druk op de ZuidAs. Temidden van SPA’s, IM’s en je laatste powperpoint moet je je bureau nu ook nog vrij maken voor een intensieve beoordeling van de verkiezingsprogramma’s. Een beetje ZuidAsser schuift die deadline steeds verder door en maakt vanavond de balans op. Je collega’s zonder sociaal leven hebben dat dit weekend al gedaan. Die staan klaar om je de loef af te steken tijdens de lunch.

Pressure is on, nog een half uur te gaan. Dus, wat wordt t? Google "verkieizingsprogramma's" en je verliest gelijk het overzicht. Je kan je mond vol proppen of buiten een broodje gaan halen. Of je zegt:

- Links in een rechts jasje, D66. Hoongelach valt jou ten deel. Je bent een "verloren stem". Maarr, hier kom je mee weg. Zeg dat je idealist bent en altijd D66 hebt gestemd. Jij bent een standvastige salonsocialist.

- VVD? Komt zo rabbiaat rechts over in deze crisis tijd. En ook wel erg "daddy's girl'. Is wel lekker veilig en -waarschijnlijk- in lijn met je baas. Bovendien waakt de VVD voor de hypotheekrenteaftrek op je 80 m2 in Goud Zuid. En de VVD is de nieuwe PvdA, als we de NRC mogen geloven.... Juist ja, de NRC...

- De PvdA. Omdat je gelooft in Job Cohen als sterk politiek leider met hart voor Amsterdam. Bovendien neemt de PvdA slechts gefaseerd afscheid van de hypotheekrenteaftrek. De PvdA is wel voorstander van OudHollandsch Banquiren. Banken moeten terug naar hun oorspronkelijke taak: het bewaren van geld. Ongebreideld derivaten verhandelen met de spaarcentjes van je oma is er dan niet meer bij. Werk je bij de Investment tak van een bank en wil je je keuze in lijn laten lopen met die van je MD, houd hier dan even rekening mee. Het is niet nodig je promotie om zeep te helpen aan de lunchtafel;

- Groen Links, wil de AOW leeftijd verhogen voor mensen die in 2012 nog geen 40 zijn. Ja, jij dus! Je begint dan met AOW ontvangen op de leeftijd dat je begon met werken + 45. Dan zit je op je 70ste nog dubbeltjes te tellen achter de dahlia's. We lekker linksig intellectueel verantwoord.

Wij adviseren je PVV en de Partij voor de Dieren maar even buiten beschouwing te laten bij de lunch. Dan kijk je vanavond op kiescompas of stemwijzer.nl. om te bedenken wat het echt wordt. Of je stemt stiekem toch gewoon op Femke. Vanwege heur haar.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!