ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 8 juni 2010

Wat ga jij stemmen?

Vervelende vraag. Valt vandaag gegarandeerd aan de lunch. Wil je niet overkomen als een navelstarend nineties kind , dan moet je met wat beters komen dan “Femke, want heur haar zit wel leuk.
Het is ook lastig. We hebben het al zo druk op de ZuidAs. Temidden van SPA’s, IM’s en je laatste powperpoint moet je je bureau nu ook nog vrij maken voor een intensieve beoordeling van de verkiezingsprogramma’s. Een beetje ZuidAsser schuift die deadline steeds verder door en maakt vanavond de balans op. Je collega’s zonder sociaal leven hebben dat dit weekend al gedaan. Die staan klaar om je de loef af te steken tijdens de lunch.

Pressure is on, nog een half uur te gaan. Dus, wat wordt t? Google "verkieizingsprogramma's" en je verliest gelijk het overzicht. Je kan je mond vol proppen of buiten een broodje gaan halen. Of je zegt:

- Links in een rechts jasje, D66. Hoongelach valt jou ten deel. Je bent een "verloren stem". Maarr, hier kom je mee weg. Zeg dat je idealist bent en altijd D66 hebt gestemd. Jij bent een standvastige salonsocialist.

- VVD? Komt zo rabbiaat rechts over in deze crisis tijd. En ook wel erg "daddy's girl'. Is wel lekker veilig en -waarschijnlijk- in lijn met je baas. Bovendien waakt de VVD voor de hypotheekrenteaftrek op je 80 m2 in Goud Zuid. En de VVD is de nieuwe PvdA, als we de NRC mogen geloven.... Juist ja, de NRC...

- De PvdA. Omdat je gelooft in Job Cohen als sterk politiek leider met hart voor Amsterdam. Bovendien neemt de PvdA slechts gefaseerd afscheid van de hypotheekrenteaftrek. De PvdA is wel voorstander van OudHollandsch Banquiren. Banken moeten terug naar hun oorspronkelijke taak: het bewaren van geld. Ongebreideld derivaten verhandelen met de spaarcentjes van je oma is er dan niet meer bij. Werk je bij de Investment tak van een bank en wil je je keuze in lijn laten lopen met die van je MD, houd hier dan even rekening mee. Het is niet nodig je promotie om zeep te helpen aan de lunchtafel;

- Groen Links, wil de AOW leeftijd verhogen voor mensen die in 2012 nog geen 40 zijn. Ja, jij dus! Je begint dan met AOW ontvangen op de leeftijd dat je begon met werken + 45. Dan zit je op je 70ste nog dubbeltjes te tellen achter de dahlia's. We lekker linksig intellectueel verantwoord.

Wij adviseren je PVV en de Partij voor de Dieren maar even buiten beschouwing te laten bij de lunch. Dan kijk je vanavond op kiescompas of stemwijzer.nl. om te bedenken wat het echt wordt. Of je stemt stiekem toch gewoon op Femke. Vanwege heur haar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen