ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comzondag 6 juni 2010

Zomer festivales! Ole!


Hello suckers.

Tsjonge, wat is het warm.
Daarom hebben we de financiele wereld even geparkeerd, en bieden een doorwrochte analyse van het waar, waarom en wat trek ik aan, van de zomerfestivals. Wel even wat zelfbruinspray over dat uv arme witte kantoorlijf sprayen, anders schrikt iedereen zo van je.


1. Pak je picknickkleedje, regel twaalf van je beste vrienden, want we gaan naar:
Day at the Park
De Amsterdamse Bospicknick. Of meer, een grote borrel op een groen grasveld. En waar de dames en heren, geholpen door een paar biertjes en een farmaceutische pick me up, een variatie op de stap en klap wagen.

ZA gehalte?
Zeer Hoog: DATP is het Strawinskyplein in de grote pauze.
Waar?
Amsterdamse Bos
Wanneer?
24 juli a.s.
Wat trek je aan?
Bloemenkleedje en een een paar keurige Allstars. Top hem af met de obligate RayBan Aviators.

2.Vergeet je glowstick niet, sla een kruisje en voeg je op de party-pont naar de NDSM werf voor:
Valtifest

VF is een reuzeleuk verkleed feest voor grote mensen, vooral van de moeilijk hippe Amsterdamse soort. Vorig jaar was het thema Beestenboel. Dit jaar "It's a Religion". Lekker op Joost van Bellen raven. En je premature kater dempen met veganistische bitterballen. Tussen de oude ravers en de jonge hipsters, tref je plukjes ZA-ers in groepsverband aan. Die hun ZA status overigens krampachtig proberen te verdoezelen achter hippe gympies, Vice-achtige zonnebrillen, en nonchalante " Ik doe iets creatiefs" praatjes. I can see you!

ZA gehalte: Ze zijn er wel.
Waar?
NDSM eiland
Wanneer?
4 september a.s.
Wat trek je aan?
Inspiratie staat op de website. een kleine greep: DE HEILIGE MOBIELE 3 EENHEID, JOHANNES SEBASTIAN BACHWAN, ADAM & EVERT, VROUW ZOEKT BOERKA, FRATER FINANCIUS, DE HEILIGE SCHARREL KOE, WIJWATER LOPER, RAM MADAMME, DE DALAI LAATMAAR, MOZES KRIEBEL, ADA & EVA, HERA HEKWERK.
3. Ship Ahoy. Zet je Kapitein Iglopet op en maak gauw vrienden met sloep. We meren aan bij:
Costa del Soul
Lekker boozecruisen naar de baai van Blijburg om daar op een mix van minimal, techno, disco, house, soul, funk en hiphop te sjimmieen met sympathieke mensen.

ZA gehalte: laag, maar we verwachten dat daar verandering in gaat komen.
Waar? Blijburg

Wanneer?
3 juli

Wat trek je aan?
Kort nautisch broekje.

4. Pukkelpubers, oude jongeren, boeren uit Oost'n trekken in stromen aan je voorbij. Af en toe spot je een ongemakkelijk om zich heenkijkende ZA-er. Het geeft niet, alles komt goed.
Oh Glorious Lowlands! In de 24 uurs tent een comateuze kantoorgenoot aantreffen, tongen met een gothic bij een polkaband uit Roemenie. Karaoke in de Magneetbar.De ZoZa's zullen dit jaar hun tentendorp weer op Camping 7 (de ouden van dagen camping) opzetten.


ZA gehalte:
laag
Waar?
Biddinghuizen
Wanneer?
20/21/22 augustus
Wat trek je aan?
Zie plaatje van Sienna Miller hierboven, de koningin van de boho festivalchic. Alleen heet het dit jaar niet Boho mar Gypset. Dat je het even weet. Bij H&M kan je de essentiele korte broekjes en gehaakte tuniekjes aanschaffen. Vergeet je rubber laarzen niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen