Doorgaan naar hoofdcontent

Zomer festivales! Ole!


Hello suckers.

Tsjonge, wat is het warm.
Daarom hebben we de financiele wereld even geparkeerd, en bieden een doorwrochte analyse van het waar, waarom en wat trek ik aan, van de zomerfestivals. Wel even wat zelfbruinspray over dat uv arme witte kantoorlijf sprayen, anders schrikt iedereen zo van je.


1. Pak je picknickkleedje, regel twaalf van je beste vrienden, want we gaan naar:
Day at the Park
De Amsterdamse Bospicknick. Of meer, een grote borrel op een groen grasveld. En waar de dames en heren, geholpen door een paar biertjes en een farmaceutische pick me up, een variatie op de stap en klap wagen.

ZA gehalte?
Zeer Hoog: DATP is het Strawinskyplein in de grote pauze.
Waar?
Amsterdamse Bos
Wanneer?
24 juli a.s.
Wat trek je aan?
Bloemenkleedje en een een paar keurige Allstars. Top hem af met de obligate RayBan Aviators.

2.Vergeet je glowstick niet, sla een kruisje en voeg je op de party-pont naar de NDSM werf voor:
Valtifest

VF is een reuzeleuk verkleed feest voor grote mensen, vooral van de moeilijk hippe Amsterdamse soort. Vorig jaar was het thema Beestenboel. Dit jaar "It's a Religion". Lekker op Joost van Bellen raven. En je premature kater dempen met veganistische bitterballen. Tussen de oude ravers en de jonge hipsters, tref je plukjes ZA-ers in groepsverband aan. Die hun ZA status overigens krampachtig proberen te verdoezelen achter hippe gympies, Vice-achtige zonnebrillen, en nonchalante " Ik doe iets creatiefs" praatjes. I can see you!

ZA gehalte: Ze zijn er wel.
Waar?
NDSM eiland
Wanneer?
4 september a.s.
Wat trek je aan?
Inspiratie staat op de website. een kleine greep: DE HEILIGE MOBIELE 3 EENHEID, JOHANNES SEBASTIAN BACHWAN, ADAM & EVERT, VROUW ZOEKT BOERKA, FRATER FINANCIUS, DE HEILIGE SCHARREL KOE, WIJWATER LOPER, RAM MADAMME, DE DALAI LAATMAAR, MOZES KRIEBEL, ADA & EVA, HERA HEKWERK.
3. Ship Ahoy. Zet je Kapitein Iglopet op en maak gauw vrienden met sloep. We meren aan bij:
Costa del Soul
Lekker boozecruisen naar de baai van Blijburg om daar op een mix van minimal, techno, disco, house, soul, funk en hiphop te sjimmieen met sympathieke mensen.

ZA gehalte: laag, maar we verwachten dat daar verandering in gaat komen.
Waar? Blijburg

Wanneer?
3 juli

Wat trek je aan?
Kort nautisch broekje.

4. Pukkelpubers, oude jongeren, boeren uit Oost'n trekken in stromen aan je voorbij. Af en toe spot je een ongemakkelijk om zich heenkijkende ZA-er. Het geeft niet, alles komt goed.
Oh Glorious Lowlands! In de 24 uurs tent een comateuze kantoorgenoot aantreffen, tongen met een gothic bij een polkaband uit Roemenie. Karaoke in de Magneetbar.De ZoZa's zullen dit jaar hun tentendorp weer op Camping 7 (de ouden van dagen camping) opzetten.


ZA gehalte:
laag
Waar?
Biddinghuizen
Wanneer?
20/21/22 augustus
Wat trek je aan?
Zie plaatje van Sienna Miller hierboven, de koningin van de boho festivalchic. Alleen heet het dit jaar niet Boho mar Gypset. Dat je het even weet. Bij H&M kan je de essentiele korte broekjes en gehaakte tuniekjes aanschaffen. Vergeet je rubber laarzen niet.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!