ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 14 juli 2010

CEO's

Gisteren hebben ze wel de felicitaties in ontvangst genomen. Onze jongens zijn helden. Zondag hadden ze er wat moeite mee. Nog teleurgesteld na hun nederlaag en verdrietig omdat ze niet geschiedenis konden schrijven, waren ze niet blij met de tweede plek. De zilveren medailles werden met moeite in ontvangst genomen en snel weggestopt. Van Persie voorop. Velen spraken er schande van. Slechte sportmanschap en onvolwassen vonden velen het. Maar wat we soms vergeten is dat we praten om 20-jarige jongens, die heel erg graag wilden winnen. En als dat niet lukt, mag je dan niet gewoon boos zijn en ontevreden met een tweede plek? Wordt er niet gewoon bovenmenselijke volwassenheid van ‘onze jongens’ gevergd? Omdat ze vaak meer, verdienen dan de CEO’s van multinationals, verwachten wij net zulke professionaliteit. Maar het zijn geen CEO’s die bedrijven runnen, het zijn 20-jarige jongens. En geld maakt niet volwassen.
Volwassen kerels staan jankend na afloop op het museumplein. Moeders van pubers zijn volledig de weg kwijt na deze nederlaag. En onze jongens moeten zich een waardig verliezer tonen. Lijkt mij een beetje te veel gevraagd.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen