ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 19 juli 2010

De babbelbox

Haaaaai. Hoe is ie? En bam. Daar zit de babbelbox. Op de hoek van je bureau. Lege blik, geen duidelijke missie. Komt even langs om wat van zich af te praten.

Jij hebt acht uur om wat te maken van je werkende dag. Acht uur, waarvan er zes declarabel moeten zijn. 2 uur om te twitteren, facebooken, blogposts te schrijven en te lunchen. De babbelbox begrijpt dit niet.

De babbelbox is als een Iphone 4 in de death grip. Voor je het weet heb je haar gevoeligste plekje geraakt. Crappers. Haar sociale antennes lijken te zijn geknapt. Je probeert nog wat te signaleren. Laat je ogen steeds vaker afdwalen richting scherm. Antwoordt niet op een vraag. Zucht een paar keer nadrukkelijk.

Helaas. De babbebox staat alleen nog maar op zenden.

Laat haar gewoon niet binnen, zou Steve Jobs zeggen. Dat gaat misschien nog op voor de jongere collega. Maar wat te doen met een claimende meerdere? Het type verzuurde medewerker met overspannen eierstokken zonder duidelijke sociale agenda? Voor je het weet ben jij haar emotionele boksbal.

Zoek hulp. Meng je onder de mensen. “Laten we even een kopje koffie gaan halen.” De koffieautomaat is als het goed is een sociale broedplaats. Koppel haar daar aan een andere collega. Blijf verder in beweging om de aanvaller af te lijden. Als er geen andere collega’s bij het koffiezetapparaat voorhanden zijn, verplaats je dan naar de bieb of de repro. Als de babbelbox de boodschap dan nog niet heeft begrepen, rest het enige beproefde middel in dit soort situaties: de pistruuk. Laat smerige okselscheten als ze je is gevolgd tot in de wc (arm omhoog, hand in kommetje rond de oksel en dan hard de lucht naar beneden pompen– ideaal bij klam zomers weer). Zo. Jij kan weer aan t werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen