Doorgaan naar hoofdcontent

De babbelbox

Haaaaai. Hoe is ie? En bam. Daar zit de babbelbox. Op de hoek van je bureau. Lege blik, geen duidelijke missie. Komt even langs om wat van zich af te praten.

Jij hebt acht uur om wat te maken van je werkende dag. Acht uur, waarvan er zes declarabel moeten zijn. 2 uur om te twitteren, facebooken, blogposts te schrijven en te lunchen. De babbelbox begrijpt dit niet.

De babbelbox is als een Iphone 4 in de death grip. Voor je het weet heb je haar gevoeligste plekje geraakt. Crappers. Haar sociale antennes lijken te zijn geknapt. Je probeert nog wat te signaleren. Laat je ogen steeds vaker afdwalen richting scherm. Antwoordt niet op een vraag. Zucht een paar keer nadrukkelijk.

Helaas. De babbebox staat alleen nog maar op zenden.

Laat haar gewoon niet binnen, zou Steve Jobs zeggen. Dat gaat misschien nog op voor de jongere collega. Maar wat te doen met een claimende meerdere? Het type verzuurde medewerker met overspannen eierstokken zonder duidelijke sociale agenda? Voor je het weet ben jij haar emotionele boksbal.

Zoek hulp. Meng je onder de mensen. “Laten we even een kopje koffie gaan halen.” De koffieautomaat is als het goed is een sociale broedplaats. Koppel haar daar aan een andere collega. Blijf verder in beweging om de aanvaller af te lijden. Als er geen andere collega’s bij het koffiezetapparaat voorhanden zijn, verplaats je dan naar de bieb of de repro. Als de babbelbox de boodschap dan nog niet heeft begrepen, rest het enige beproefde middel in dit soort situaties: de pistruuk. Laat smerige okselscheten als ze je is gevolgd tot in de wc (arm omhoog, hand in kommetje rond de oksel en dan hard de lucht naar beneden pompen– ideaal bij klam zomers weer). Zo. Jij kan weer aan t werk.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!