ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 26 juli 2010

In therapie?

“En wat doet dat dan met jou als Robert Jan zo tekeer gaat. Nee, hoho, blijf nou even dicht bij je gevoel. Dicht bij jezelf. Wat voel je dan?” He lekker. Niks zo verfrissend als een uurtje afgekocht zelfbeklag bij de psycholoog.

Krises. We hebben het ook niet makkelijk. Een vette paycheck, een 120 m2 in Goud Zuid en die bakfiets staat alvast gereserveerd. Je houdt zo weinig te wensen over! En 80% minder tijd om fijn met jezelf bezig te zijn dan toen je nog studeerde. Op een dag word je wakker met grijze haren naast de scharrel die je ooit voor de grap van de bar hebt geschraapt in de kleine Cool Down. En je denkt, heel Doe Maar, Is dit alles?
De gemiddelde ZuidAsser denkt die quarterlife crisis wel even te kunnen tackelen. Wij zijn can do persons. Geïnspireerd door mede stumpers in de stoel bij O of Phil, gaan we op zoek naar onszelf. Een yoga klasje hier, een cursusje Mindfullness daar. En heb jij deel 643 van de Power of Now al gelezen? Als je dan nog geen afleiding hebt kunnen vinden in de vorm van kinderen en nog steeds zoekende bent, ga je gewoon professioneel. Want of je nou zat bent van Robert Jan in bed, of van Robert Jan als baas, niets is zo fijn voor al die geforceerd gecontroleerde ZA-ers als een uurtje emotioneel incontinent te mogen doen. Laat je maar lekker gaan. Liefst in de tijd van de baas. Dan heet het training of coaching en hoeven we het p-woord niet te laten vallen. Want, hé, ik ben toch niet gek?

Nee, nee, tuurlijk niet. Al die tierende theatrale personen gecomprimeerd op een vierkante kilometer zijn heel gezond. Het zijn de helden van de Nederlandse economie! Dus koop jij wekelijks een uurtje unwinden in bij de coach en dan gaat het best.

Sinds vandaag is er iets wat misschien bijna net zo fijn is als jezelf eens goed te laten leeg lopen: de misère van anderen volgen op tv. Want wat blijkt, Carice en Halina hebben ook grote mensen problemen! Die gaan ook gewoon naar de p-, p- , p-, nou ja, eh je weet wel...

En als je vanavond om 22.45 op Ned 2 ‘In therapie’ hebt gekeken ben je weer even gerustgesteld. Gek zijn is heel normaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen