ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 2 juli 2010

Kantoorkoppel

"Nee Gerard. Dit is toch niet nieuw! Nu zie ik het je verdorie weer doen. Tijdslijnen Gerard! Planning! Nou vooruit. Sta daar niet zo lullig te staan. Moet je soms plassen ofzo? Ik leg het je nog wel een keertje uit."

Het is weer tijd om over te schakelen naar het "Gerard krijgt een standje van Bernadette" journaal.

Gerard is begin veertig, en boos vanwege management aspiraties en "daar hoor ik te zitten" complex.
Verder: Mephisto schoenen, en een boterhammenpakket door zijn vrouw in een zijvak van zijn rugzakje gestopt. Hij is een beetje kalend op het midden van zijn hoofd en gaat altijd net te laat naar de kapper. Zodat hij met zijn vrolijke zijkantkrullen net een paar weken Pipo de clown effect meepakt.

Bernadette is eind dertig, maar zou ook midden veertig kunnen zijn. Een grijzende dorre knot op het achterhoofd gespeld. Ze heeft een standaard blik voor elke situatie: zuur. Alsof er botox in haar lachspieren is gespoten, en haar mondhoeken als twee impotente piemels afhangen.
Maar achter die suffe Pearle bril van Bernadette glimmen twee felle kraaloogjes. Die Bernadette is lang niet zo suf als ze lijkt. Het is een zeer gepassioneerde vrouw, al haar energie steekt ze in Gerard straf geven. Foei Gerard! En Gerard vindt het heerlijk.

Bernadette en Gerard zijn een kantoorkoppel. Een man en vrouw die op kantoor van mijn vorige werkgever een commitment zijn aangegaan. Niet te verwarren met een kantoorrelatie. Een kantoorkoppel is een team zonder sex.

Geer en Ber hebben bijvoorbeeld afgesproken dat Geer zijn werk altijd maar half doet, en Ber het dan voor hem af gaat maken. Maar dan wel onder de voorwaarde dat ze Geer heel stevig mag toespreken. En dus zag ik Gerard zo'n drie keer per week voor de deur drentelen, als een zenuwachtig hondje met een verfrommeld memootje in zijn hand. Na een buldersessie van Bernadette lopen ze met rode wangen naar het koffie apparaat, innig tevreden.
Helaas moest ik wegens de dunne kantoor wandjes meedelen in hun huwelijksgeluk. Lucky me.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen