ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 23 juli 2010

Lieve ZoZa's,

Lieve ZoZa's.

Ik werk twee jaar en een paar maanden als advocaat-stagiaire bij een kantoor op de Zuidas. Een half jaar geleden ben ik gewisseld van een transactiepraktijk naar een procespraktijk. Op mijn vorige sectie had ik het best wel naar mijn zin. Mijn collega's daar waren aardig en de partners waren super vriendelijk! Ik vraag me wel af of die gevoelens wederzijds waren. Vriendinnen zeggen wel eens dat ik een beetje een plaat voor mijn hoofd kan hebben.

Toen moest ik dus een tijdje geleden switchen naar een procespraktijk, laten we het I.E. noemen. Vanaf moment 1 dat ik daar was had ik het gevoel dat ik er niet thuis hoorde. Ik kan niet goed opschieten met de partner die de sectie bestiert. Hij is een mega goeroe op zijn gebied en een totale diva. Maar op een of andere manier heeft hij gewoon besloten dat hij niets van me moet hebben. De laatste maanden merk ik dat ik geen klussen meer krijg, niet van hem, maar ook niet van andere partners. De eerste weken is dat nog wel relaxed, een beetje op tijd naar huis, lange lunches, jullie kennen het wel. Maar nu ben ik wel zat. Zonder werk duren de dagen op kantoor wel heel erg lang. Wat kan ik doen om weer in de picture van de partners te komen?

Liefs, Vergeet-me-Nieta

Beste Vergeet-me-Nieta,

Het doet een beetje pijn, maar we moeten je de waarheid vertellen.

Je krijgt geen werk meer, je wordt genegeerd. Dat leidt maar tot een conclusie.
Jij wordt, zoals dat op de Zuidas heet, kaltgestellt.

Dat betekent dat jouw werkgever al een beetje aan het leven zonder Vergeet-me-Nieta begint te wennen, terwijl je er nog steeds werkt. Het lastige is dat ze jou nog niet hebben verteld dat ze binnen niet onafzienbare tijd afscheid van je gaan nemen. Op de Zuidas heeft men in het algemeen geen zin in voortgangsgesprekken, of een kort een tweetje over hoe het op het werk gaat. Of ze vinden je geschikt, of niet. En van een beetje ongeschikt kan je nooit een geschikte worden. Hoe hard je ook je best doet. Jouw partner heeft al besloten dat het niets met jou gaat worden en daarom gaat hij ook geen moeite in je steken. Misschien heeft dat wel iets te maken met die plaat die voor je hoofd schijnt te hangen. Anyhow, de andere partners op de sectie volgen blijkbaar zijn oordeel. Daarom is jouw werkstroom de afgelopen maanden opgedroogd. Face it, tenzij je het fantastisch hebt gedaan op je vorige sectie, is er geen hoop meer voor jou bij dit kantoor. Ga stiekem al een beetje uitkijken naar de mogelijkheden bij andere kantoren. Het is een stuk makkelijker solliciteren als je op eigen initiatief vertrekt dan dat kantoor de keuze voor je maakt.

Succes!

ZZA

Heb jij ook een prangende werkgerelateerde vraag aan de ZoZa's? Mail naar zozuidas@gmail.com en wij zetten onze jarenlange expertise en ervaring voor jou in.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen