Doorgaan naar hoofdcontent

Lieve ZoZa's,

Lieve ZoZa's.

Ik werk twee jaar en een paar maanden als advocaat-stagiaire bij een kantoor op de Zuidas. Een half jaar geleden ben ik gewisseld van een transactiepraktijk naar een procespraktijk. Op mijn vorige sectie had ik het best wel naar mijn zin. Mijn collega's daar waren aardig en de partners waren super vriendelijk! Ik vraag me wel af of die gevoelens wederzijds waren. Vriendinnen zeggen wel eens dat ik een beetje een plaat voor mijn hoofd kan hebben.

Toen moest ik dus een tijdje geleden switchen naar een procespraktijk, laten we het I.E. noemen. Vanaf moment 1 dat ik daar was had ik het gevoel dat ik er niet thuis hoorde. Ik kan niet goed opschieten met de partner die de sectie bestiert. Hij is een mega goeroe op zijn gebied en een totale diva. Maar op een of andere manier heeft hij gewoon besloten dat hij niets van me moet hebben. De laatste maanden merk ik dat ik geen klussen meer krijg, niet van hem, maar ook niet van andere partners. De eerste weken is dat nog wel relaxed, een beetje op tijd naar huis, lange lunches, jullie kennen het wel. Maar nu ben ik wel zat. Zonder werk duren de dagen op kantoor wel heel erg lang. Wat kan ik doen om weer in de picture van de partners te komen?

Liefs, Vergeet-me-Nieta

Beste Vergeet-me-Nieta,

Het doet een beetje pijn, maar we moeten je de waarheid vertellen.

Je krijgt geen werk meer, je wordt genegeerd. Dat leidt maar tot een conclusie.
Jij wordt, zoals dat op de Zuidas heet, kaltgestellt.

Dat betekent dat jouw werkgever al een beetje aan het leven zonder Vergeet-me-Nieta begint te wennen, terwijl je er nog steeds werkt. Het lastige is dat ze jou nog niet hebben verteld dat ze binnen niet onafzienbare tijd afscheid van je gaan nemen. Op de Zuidas heeft men in het algemeen geen zin in voortgangsgesprekken, of een kort een tweetje over hoe het op het werk gaat. Of ze vinden je geschikt, of niet. En van een beetje ongeschikt kan je nooit een geschikte worden. Hoe hard je ook je best doet. Jouw partner heeft al besloten dat het niets met jou gaat worden en daarom gaat hij ook geen moeite in je steken. Misschien heeft dat wel iets te maken met die plaat die voor je hoofd schijnt te hangen. Anyhow, de andere partners op de sectie volgen blijkbaar zijn oordeel. Daarom is jouw werkstroom de afgelopen maanden opgedroogd. Face it, tenzij je het fantastisch hebt gedaan op je vorige sectie, is er geen hoop meer voor jou bij dit kantoor. Ga stiekem al een beetje uitkijken naar de mogelijkheden bij andere kantoren. Het is een stuk makkelijker solliciteren als je op eigen initiatief vertrekt dan dat kantoor de keuze voor je maakt.

Succes!

ZZA

Heb jij ook een prangende werkgerelateerde vraag aan de ZoZa's? Mail naar zozuidas@gmail.com en wij zetten onze jarenlange expertise en ervaring voor jou in.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!