Doorgaan naar hoofdcontent

Misleiding

Op de website van de Guardian, stond deze week een bizar artikel over een rechtszaak in Israël. Een single joodse vrouw klaagt een getrouwde Arabische man aan voor verkrachting door misleiding.
Voordat zij aan de one-night stand met deze man was begonnen, dacht ze dat de man single was en joods. Na de one-night stand kwam ze erachter dat de man getrouwd was en van Arabische afkomst.
Vervelend, zou je denken. Maar no biggie. Hoe vaak gebeurt het bij ons op de Zuidas wel niet dat we denken een ongetrouwde rijke vent aan de haak hebben geslagen, die in werkelijkheid getrouwd is met twee kinderen en daardoor geen cent meer te spenderen heeft.
Shit happens, weten wij. Klaag erover bij je vriendinnen en move on.
Zo niet deze vrouw. Deze vrouw laat het er niet bij zitten en klaagt de man aan voor verkrachting door misleiding. En. Ze wint de zaak.
Nee, maar echt!
Dus je gaat als Nederlandse vrouw naar bed met een Turkse, Chinese, Surinaamse of Duitse vent die je hebt opgepikt in de kroeg. Op het moment dat hij niks meer van zich laat horen, bel je de politie en geef je hem aan omdat je niet wist dat hij Turks, Chinees, Surinaams, etc. was.
Of, je pikt een Nederlander op, maar je houdt eigenlijk niet zo van Hollanders, maar hij had toch echt donkere krullen. Misleiding!
Of, om in Zuidassferen te blijven, hij had een pak aan en een das om, dus wist jij veel dat hij in de catering van ING werkte.
Nu gaat verkrachting misschien wat ver. Maar misschien kunnen we hem aanklagen voor oplichting en er een goede schadevergoeding aan overhouden. Hmmm. Ik ken heel wat amoureuze blunders waar wel een slaatje uit valt te slaan. En inderdaad; Worden wij vrouwen niet veel te vaak misleid door mannen?
Je reinste oplichting zeg ik je.
Is die Israëlische rechter toch zo gek nog niet.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!