ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 28 juli 2010

Misleiding

Op de website van de Guardian, stond deze week een bizar artikel over een rechtszaak in Israël. Een single joodse vrouw klaagt een getrouwde Arabische man aan voor verkrachting door misleiding.
Voordat zij aan de one-night stand met deze man was begonnen, dacht ze dat de man single was en joods. Na de one-night stand kwam ze erachter dat de man getrouwd was en van Arabische afkomst.
Vervelend, zou je denken. Maar no biggie. Hoe vaak gebeurt het bij ons op de Zuidas wel niet dat we denken een ongetrouwde rijke vent aan de haak hebben geslagen, die in werkelijkheid getrouwd is met twee kinderen en daardoor geen cent meer te spenderen heeft.
Shit happens, weten wij. Klaag erover bij je vriendinnen en move on.
Zo niet deze vrouw. Deze vrouw laat het er niet bij zitten en klaagt de man aan voor verkrachting door misleiding. En. Ze wint de zaak.
Nee, maar echt!
Dus je gaat als Nederlandse vrouw naar bed met een Turkse, Chinese, Surinaamse of Duitse vent die je hebt opgepikt in de kroeg. Op het moment dat hij niks meer van zich laat horen, bel je de politie en geef je hem aan omdat je niet wist dat hij Turks, Chinees, Surinaams, etc. was.
Of, je pikt een Nederlander op, maar je houdt eigenlijk niet zo van Hollanders, maar hij had toch echt donkere krullen. Misleiding!
Of, om in Zuidassferen te blijven, hij had een pak aan en een das om, dus wist jij veel dat hij in de catering van ING werkte.
Nu gaat verkrachting misschien wat ver. Maar misschien kunnen we hem aanklagen voor oplichting en er een goede schadevergoeding aan overhouden. Hmmm. Ik ken heel wat amoureuze blunders waar wel een slaatje uit valt te slaan. En inderdaad; Worden wij vrouwen niet veel te vaak misleid door mannen?
Je reinste oplichting zeg ik je.
Is die Israëlische rechter toch zo gek nog niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen