ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 14 juli 2010

Nigel vs Geert

De actualiteit van deze week is de verloren wedstrijd, de huldiging en de mening van de buitenlandse pers. In de buitenlandse pers worden we verguisd, vooral de Kung fu trap van Nigel de Jong is een geliefd onderwerp. Breed uitgemeten in de wereldwijde pers haalt Nigel de Headlines. Nederland zou zich moeten schamen volgens de buitenlandse pers. Maar wij zijn trots op onze jongens, onze zonen. Dat laten we ze zien door ons massaal naar de grachten te begeven.

Dan die andere actualiteit. De (in)formatie. Hoewel de gesprekken momenteel uitsluitend met de Paars plus partijen plaatsvinden, worden we nog achtervolgd door de monsteroverwinning van Geert.. Hij is nog lang niet uitgespeeld en zal ons de komende jaren nog vaak internationaal voor schut zetten met opmerkingen over de Kopvoddentax, de Jihad, Palestina en Henk & Ingrid.
De narigheden van Geert worden een stuk minder breed uitgemeten in de buitenlandse pers, terwijl ze toch een veel grotere groep kwetsen dan slechts een enkele, ook goedbetaalde, Xabi Alonso. Wat mij betreft moeten we ons schamen voor Geert. En Nigel, ach ja Nigel. Zoals het een goed moeder betaamt zijn we inderdaad trots op onze jongens. Ook dat ene schaap dat afgedwaald is. Let boys be boys.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen