ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 21 juli 2010

Om te kijken - Breaking Bad

Het is komkommertijd. Er is vrij weinig spannends te lezen in de bladen (behalve uiteraard ons interview in VN) en televisietechnisch zit je de herhaling van As The World Turns nog maar een keer te kijken. Geen DWDD, geen nieuwe series. Enkel maar herhaal tv. Uiteraard zijn er de terrassen die lonken op zwoele zomernachten. De roseetjes en de witbiertjes. Maar wat doe je op een regenachtige avond, zoals morgenavond bijvoorbeeld. Dan kijk je series. En niet een aflevering. Nee meerdere afleveringen na elkaar, want dan pas kom je echt in het verhaal. En, zoals mijn oma zo mooi verwoordde; Door je mee te laten slepen in een goed verhaal, leef je meerdere levens. Uiteraard had zij het over het geschreven woord, maar we zijn inmiddels een paar decennia verder in de tijd.
Wij helpen je aan de nodige ontspanning tijdens de regenachtige zomernachten door de komende weken met een aantal reviews van series te komen. Zo te downloaden van da interweb.


De eerste serie die wij hier bespreken is helemaal de bom. Wij zijn groot fan van: Breaking Bad. Een tragikomedie, of misschien eerder een dramaserie. De hoofdrolspeler is Walter White, een scheikunde leraar die in New Mexico woont met zijn vrouw en zijn licht gehandicapte zoon. Walter is een scheikunde leraar uit de boekjes. Suf, streng en saai. Hij brengt je terug naar de middelbare school scheikunde lessen, waar je les kreeg van een slecht geklede man met continue de Binas in zijn hand, die enigszins treurig scheikundige proeven tentoonstelde. Zo’n man, waar je medeleven mee had. Zo’n man, die scheikunde heeft gestudeerd en slim genoeg was om de volgende Larry Page te worden, maar door een gebrek aan daadskracht in de klas is geëindigd.
Dat is Walter. Walter krijgt te horen, dat hij kanker heeft en nog maximaal twee jaar te leven heeft. De stoppen slaan door en in een poging om zijn gezin goed verzorgd achter te laten gaat hij doen waar hij goed in is. Hij gaat de wereld van designer drugs in. Meth om meer precies te zijn. Door de series en de seizoenen heen (dat is het heerlijke van DVD of download series, je kan seizoen na seizoen kijken) zien we Walter veranderen van een timide scheikundeleraar in een grootschalig drugdealer. De serie laat ons - heel on-amerikaans- in het midden of Walter nu een goed of een slecht persoon is. Een bizarre, realistische serie. Kijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen