Doorgaan naar hoofdcontent

Om te kijken - Breaking Bad

Het is komkommertijd. Er is vrij weinig spannends te lezen in de bladen (behalve uiteraard ons interview in VN) en televisietechnisch zit je de herhaling van As The World Turns nog maar een keer te kijken. Geen DWDD, geen nieuwe series. Enkel maar herhaal tv. Uiteraard zijn er de terrassen die lonken op zwoele zomernachten. De roseetjes en de witbiertjes. Maar wat doe je op een regenachtige avond, zoals morgenavond bijvoorbeeld. Dan kijk je series. En niet een aflevering. Nee meerdere afleveringen na elkaar, want dan pas kom je echt in het verhaal. En, zoals mijn oma zo mooi verwoordde; Door je mee te laten slepen in een goed verhaal, leef je meerdere levens. Uiteraard had zij het over het geschreven woord, maar we zijn inmiddels een paar decennia verder in de tijd.
Wij helpen je aan de nodige ontspanning tijdens de regenachtige zomernachten door de komende weken met een aantal reviews van series te komen. Zo te downloaden van da interweb.


De eerste serie die wij hier bespreken is helemaal de bom. Wij zijn groot fan van: Breaking Bad. Een tragikomedie, of misschien eerder een dramaserie. De hoofdrolspeler is Walter White, een scheikunde leraar die in New Mexico woont met zijn vrouw en zijn licht gehandicapte zoon. Walter is een scheikunde leraar uit de boekjes. Suf, streng en saai. Hij brengt je terug naar de middelbare school scheikunde lessen, waar je les kreeg van een slecht geklede man met continue de Binas in zijn hand, die enigszins treurig scheikundige proeven tentoonstelde. Zo’n man, waar je medeleven mee had. Zo’n man, die scheikunde heeft gestudeerd en slim genoeg was om de volgende Larry Page te worden, maar door een gebrek aan daadskracht in de klas is geĆ«indigd.
Dat is Walter. Walter krijgt te horen, dat hij kanker heeft en nog maximaal twee jaar te leven heeft. De stoppen slaan door en in een poging om zijn gezin goed verzorgd achter te laten gaat hij doen waar hij goed in is. Hij gaat de wereld van designer drugs in. Meth om meer precies te zijn. Door de series en de seizoenen heen (dat is het heerlijke van DVD of download series, je kan seizoen na seizoen kijken) zien we Walter veranderen van een timide scheikundeleraar in een grootschalig drugdealer. De serie laat ons - heel on-amerikaans- in het midden of Walter nu een goed of een slecht persoon is. Een bizarre, realistische serie. Kijken!

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!