ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 13 juli 2010

Totaalvoetbal


Crappers. Gewonnen, gegokt, verloren. El pulpo había hablado. En helaas, de damn fish was right. Ik hoopte nog op een statistical error, maar het was tika taka futbol en niet totaalvoetbal dat domineerde afgelopen zondag.

Je geeft een land Cruyff, je krijgt een nukkige Engelse referee en negen kaarten terug. Boehoe! De Britse kranten spreken over de “Dirty Dutchmen” alsof wij het nieuwe Argentinië zijn. Unfair! Goed, die jubeltrap van De Jong leek niet sympathiek, maar hij bedoelde het niet zo. Echt! En Van Bommel is in het echt heel aardig. Denk ik.

Het is weer voorbij, die mooie zomer. De hemel begon gisteravond spontaan te huilen. Dat is niet alleen jammer voor je relatie of de economie, maar ook voor de sfeer op kantoor. De afgelopen weken waren één aanzwellende golf van saamhorigheid. Samen kijken met je collega’s op maandagmiddag, of een spontante kantoorborrel na de wedstrijd op donderdagavond. Je secretaresse begreep waarom jij Casillas stiekem zo’n kanjer vond en met de kantinejuffrouw besprak je eindeloos de grote kwaliteiten van kabouter Wesley. Eindelijk gelegenheid voor een gelijkwaardig gesprek met je baas: over opportunities, targets en de managementcapaciteiten van Van Marwijk. The day after een knipoog in plaats van een reprimande. Van de mailtjes over de pool tot de evaluaties aan de lunchtafel: iedereen had ineens iets met elkaar gemeen. Voetbal, tiki taka of totaal, verbroedert.

Nog een paar dagen staat het wereldwijde web vol met berichten over ons kleine landje. Zo komt er een einde aan de periode van collectief gedoogde, ja zelfs gestimuleerde massahysterie op kantoor.

En over een paar dagen gaat iedereen weer terug naar de orde van de dag. Geen kranten meer bijhouden om mee te kunnen praten over De Opstelling. Weer over de Van Baerlestraat kunnen fietsen zonder geperforeerde band. Praten over de bruidsjurk van Jo in plaats van de strafschop van Wes.

Maar nu nog even niet. Tot zo op het Museumplein!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen