ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 27 augustus 2010

Alles gaat lekker!Met de riedel "ja het gaat lekker, op werk alles zijn gangetje, thuis ook lekker, met Floortje/Thijs gaat het ook goed, beetje sporten." heb je het gevoelsleven van de ZA-er in al zijn facetten gevat.


De rest van de maatschappij smijt zijn emoties maar op straat. De young professionals houden het prettig en professioneel.
Ik zie mijn kantoorgenoten dan ook niet zo snel bij "een dubbeltje op zijn kant" AH tasjes met achterstallige administratie omkieperen. Of een ingekakte relatie proberen te redden met een rode kleurspoeling en een hippe bril in "tien jaar jonger in tien dagen".
Ik vraag me af of de mensen die aan deze programma's meedoen zich ook beseffen dat er mensen naar kijken. Zoals managers, die zich na het zien van zoveel financieel mismanagement toch achter de oren moeten krabben over de competenties van Tim of Renee. Of de klasgenootjes van kleine Sharona, die net als de rest van Nederland aan moeten horen dat het sexleven van de moeder en de vader van Sharona weer helemaal toppie is na de makeover.

Daarom valt er wel wat te zeggen voor het happy people masker van de ZuidAsser.
Want wie wil er nou echt weten wat er zich achter de gordijnen van zijn collega's afspeelt?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen