ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 10 augustus 2010

Cupcake Enterprises


"Neem me niet kwalijk, maar mag ik je daar even onderbreken Bert. Dit is nou typisch wat ik noem een mambo-beslissing, een stap vooruit, een achteruit. "

Ik zone uit.

Terwijl mijn collega tijdens het afdelingsoverleg voor de zoveelste keer zijn stokpaardje du jour uit de stal haalt, ben ik op mijn denkbeeldige kantoor: Cupcake Enterprises. Een cupcakebakkerij/cocktailbar, waar al mijn vrienden in relaxte outfitjes aan een tafel hangen. Daar maken ze dan geestige en slimme opmerkingen, over het kabinet, Inception en nieuwe scharrelprojectjes.Ik ben de baas van Cupcake Enterprises. Ik bak niet alleen cakejes. Ik run daarnaast ook een reclame- en pr bureau. En ik publiceer een maandelijkse lifestyle glossy: de CUP.

Cupcake Enterprises heeft daarnaast ook een charitatieve tak CupCake Cares, die zich richt op eenzame oude mensen. Een keer per week, op maandag, ga ik, de CEO van CCE, samen met mijn hangvrienden taartjes bezorgen bij bejaardentehuizen.

Het afdelingsoverleg is een oefening in transcedentale meditatie, en CupCake Enterprises is mijn happy place.

"Tja, ik vind dit nou weer zo'n waardevol overleg zeg. Ben blij dat we dit rondje langs de velden hebben gedaan. Nou jongens, aan de slag maar weer. Bert, eet jij die krentebol op? Anders neem ik hem mee."

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen