Doorgaan naar hoofdcontent

Maffia Wars

Het is vakantietijd op de ZuidAs. En na vier uur nu.nl, zozuidas.blogspot.nl en guardian.co.uk begint er wat te knagen. Je wil weer wat nuttigs doen met je dag. Het is tijd voor een afspraak buiten de deur. Een facial bij Soap of een nano-behandeling bij Fraaij. Ofwel, een niet nader gespecificeerde “bespreking”, zoals je agenda dat noemt.

Want hé, dat is toch het mooie aan het werk als corporate escorts. We zijn altijd op afroep beschikbaar, maar we mogen wél “onze eigen tijd indelen”. Heel anders dan de echte loonslaven met overwerkregeling en prikklok. Wij zijn immers professionele dienstverleners. Stuk voor stuk succesnummers. Een MBA achter de rug en vijf assesment rondes ingekopt. Wij zijn, ja, bijna zelfstandig ondernemers ten opzichte van de baas. Zo moet je dat eigenlijk zien.

Beetje business hours dubbelboeken mag dus best. Shoppen op de Beethoven, lunches bij Vak Zuid, daar moet je niet al te lullig over doen. Dat is zo bekrompen. En als iets niet helemaal klopt, of als je eigenlijk ook niet weet hoe het zit, zeg je het gewoon in het Engels. Bij ons op de ZuidAs. Work hard play hard. “Bespreking M” van 14 tot 18 bij Milicent’s Manicure, die heb ik gewoon verdiend!

Het schuldgevoel ben ik na vier jaar al lang voorbij. Ik zet geen Morsecodes voor Milicent meer in mijn agenda. Ik zeg gewoon niets. Misschien slinger ik een ‘even naar buiten’ of een ‘frisse neus halen’ variant het secretaressehok in. Waar en wanneer ik mijn nagelriemen laat uitgraven is natuurlijk nobody’s business. Ook niet in mijn business hours.

Maar onlangs, heel gek, vroeg een secretaresse ineens waar ik was gebleven op een achternamiddag. Hoe waren die vier outlook regels verloren gegaan in de baas zijn tijd? Wat nou als de baas had gebeld vanaf zijn vakantieadres? Dan had zij toch ook met haar mond vol tanden gestaan…? Dus het was toch maar beter als ik voortaan even kwam vertellen waar ik heen ging, of niet soms...?

Alsof het haar stoorde dat een twenty something met haar carrière nog in de couveuse maar gaat en staat waar ze wil. Terwijl zij bij 36C de baas zijn inbox moeten bewaken op kantoor. In diezelfde business hours. Heel apart...

Vergeet nooit wie er echt aan de touwtjes trekken op kantoor. De secretaresse maffia. Just when I thought I was out... they pull me back in (Michael Corleone - Godfather Part III)

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!


Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…