Doorgaan naar hoofdcontent

Poepen op kantoor - deel 2

Jeetje. Toen we een paar weken geleden een stukjeposten over het drama van de Number Two op kantoor hebben we blijkbaar een snaar geraakt. Onze inbox raakte verstopt (ha) met mailtjes van darmsympathisanten. De mail van "Frits" wilden we jullie niet onthouden.


Beste zuidas-bloggers,

Fijn - en moedig - dat jullie het gevoelig liggende onderwerp van de dagelijkse grote boodschap niet schuwen! Ik, partner bij een kantoor ten zuiden van het station, heb daar ook lange tijd mee geworsteld. Ik meed het kleine kamertje tot vrijwel iedere prijs. Heftige aandrang tijdens onderhandelingen leidde tot merkwaardig geschuif op mijn stoel en pijnlijke grimassen, die ik probeerde door te laten gaan voor heftig gepieker over de voorwaarden van een contract. Soms moest ik blijven zitten op mijn stoel, terwijl de rest allang was opgestaan, zogenaamd 'om nog iets na te kijken', ik ging regelmatig door een hel. Eenmaal zelfs, toen de substantie iets minder vast was, lekte er wat bruin sap mijn broek in. Noodgedwongen ben ik toen tot het einde gebleven, ook binnenkomende schoonmakers afwimpelend. Pas toen ik er zeker van was dat iedereen weg was, keerde ik naar huis. Ik, de grote banking & finance-man met de creatieve oplossingen. De mensen moesten eens weten.
Maar inmiddels is de dagelijkse stoelgang voor mij niet meer iets om tegenop te zien.
Hier is waarom. Nadat ik een wc heb gevonden - het liefst een relatief weinig bezochte - en de bril heb schoongemaakt, neem ik plaats. Ik laat de peristaltiek zijn werk doen. De drol daalt in. Ik wacht. Timing is hier alles. En ik wacht. Tot ik voel dat het nu echt gaat gebeuren. Dan, als ik definitief op het punt sta de stadsrioleringen weer een bruin cadeautje te doen, trek ik door. De drol glijdt zonder geluid naar beneden en wordt direct meegevoerd. Reuksporen blijven tot een minimum beperkt. En zonder enig gevoel van gĂȘne of ongemakkelijkheid stap ik weer naar buiten, klaar om mijn plaats onder mijn kantoorgenoten weer in te nemen.
Ik wil dit dagelijks genoegen niet voor mezelf houden en zou het daarom zeer op prijs stellen als u mijn 'handleiding voor de dagelijkse lozing' aan uw lezers zou willen verspreiden. Zo wordt het nog aangenamer werken op de Zuidas en onnodige schaamte, wellicht leidend tot darmproblemen, aambeien of constipatie, zal niet langer nodig zijn. Mens, durf toch te poepen!

Met vriendelijke groet,
'Frits'

Reacties

Anoniem zei…
Veegt die meneer dan wel z'n bips af?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!