ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 11 augustus 2010

Poepen op kantoor - deel 3

Ha! The story continues. Blijkbaar voelen meer mensen behoefte de lucht te klaren... Hierbij verhaaltje 3 over number 2, ofwel een nieuw peristaltisch lezersavontuur. Frits, deze is speciaal voor jou!

Schattige Frits,

Toen ik vanochtend wakker werd zag ik dat een kleine 'cityfrog' met zn bovenlichaam klemvast zat tussen twee teakhouten dakterrasplanken. Met de punt van mn nieuwste laars probeerde ik direct het arme beestje te bevrijden, maar het ging niet. Het was aandoenlijk de achterkant van een stadspad zo te zien. Het lukte hem gewoon niet. Zijn beentjes spartelend omhoog, zn billen naar achteren, maar wat het diertje ook probeerde, er zat geen beweging in. Ik moest iets harder schoppen om hem los te wrikken, dat was duidelijk, maar toen ik dat eenmaal deed poepte het kikkertje pardoes de plank onder. Van angst vermoed ik. Gatver. Dat had ik nog niet eerder gezien en ik moest even aan jou denken, Frits. Frits de Poeper.

Jij, die je zoveel grappige moeite had getroost om de ZuidAspoepers een handige formule te doen toekomen. Maar wat is het nou helemaal? Doortrekken en kakken tegelijk. Kakken ja. Ik moest er ook even aan wennen. Maar dat is wat het is op de ZuidAs. Even voorstellen. Ik ben een jonge zuid-as makelaar in het bedrijfsmatige onroerendgoed. Ik hoor bij de real estate consultants met een academische achtergrond. Je kent ze vast wel. Onze secties heten in het nederlands "winkels', "kantoren', 'beleggingen' of 'tax' (van Taxaties). Wij vinden onszelf de echte vastgoedprofessionals van de zuidas. Vooral als we het Retail, Capital Markets of Agency oid noemen. Wij hebben meetings en workshops en denken ondertussen gezellig aan de afdelings bbq van de dag ervoor of de eetafspraak van morgen.

Enfin, snel terug naar de basis, Frits, want ik heb me verbaasd. Voor mij nl geen zoektochten naar afgelegen wc`s. Wat een tijd dat kost. Ik ga gewoon als ik moet. Zitten en down-loaden maar. Hop. Ook geen getob over geurtjes. Ik trek niet eens door en laat de deur gemakshalve openstaan. Komt er iemand na mij dan zeg ik dat dat ding er al lag. Ik moet nl snel weer door, Frits. Voor ons geen uurtje (dubbel)- factuurtje, maar no cure no pay. Gas erop dus. En ik ben niet de enige hier. Ik vond je stukje heel erg vermakelijk om te lezen en het heeft mij geïnspireerd tot dit epistel. Dank daarvoor dus. Misschien zet het je aan tot een nieuwe ‘produktie’. Ik zal er reikhalzend naar uitkijken.

Heel veel liefs, Bianca

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen