Doorgaan naar hoofdcontent

Poepen op kantoor - deel 3

Ha! The story continues. Blijkbaar voelen meer mensen behoefte de lucht te klaren... Hierbij verhaaltje 3 over number 2, ofwel een nieuw peristaltisch lezersavontuur. Frits, deze is speciaal voor jou!

Schattige Frits,

Toen ik vanochtend wakker werd zag ik dat een kleine 'cityfrog' met zn bovenlichaam klemvast zat tussen twee teakhouten dakterrasplanken. Met de punt van mn nieuwste laars probeerde ik direct het arme beestje te bevrijden, maar het ging niet. Het was aandoenlijk de achterkant van een stadspad zo te zien. Het lukte hem gewoon niet. Zijn beentjes spartelend omhoog, zn billen naar achteren, maar wat het diertje ook probeerde, er zat geen beweging in. Ik moest iets harder schoppen om hem los te wrikken, dat was duidelijk, maar toen ik dat eenmaal deed poepte het kikkertje pardoes de plank onder. Van angst vermoed ik. Gatver. Dat had ik nog niet eerder gezien en ik moest even aan jou denken, Frits. Frits de Poeper.

Jij, die je zoveel grappige moeite had getroost om de ZuidAspoepers een handige formule te doen toekomen. Maar wat is het nou helemaal? Doortrekken en kakken tegelijk. Kakken ja. Ik moest er ook even aan wennen. Maar dat is wat het is op de ZuidAs. Even voorstellen. Ik ben een jonge zuid-as makelaar in het bedrijfsmatige onroerendgoed. Ik hoor bij de real estate consultants met een academische achtergrond. Je kent ze vast wel. Onze secties heten in het nederlands "winkels', "kantoren', 'beleggingen' of 'tax' (van Taxaties). Wij vinden onszelf de echte vastgoedprofessionals van de zuidas. Vooral als we het Retail, Capital Markets of Agency oid noemen. Wij hebben meetings en workshops en denken ondertussen gezellig aan de afdelings bbq van de dag ervoor of de eetafspraak van morgen.

Enfin, snel terug naar de basis, Frits, want ik heb me verbaasd. Voor mij nl geen zoektochten naar afgelegen wc`s. Wat een tijd dat kost. Ik ga gewoon als ik moet. Zitten en down-loaden maar. Hop. Ook geen getob over geurtjes. Ik trek niet eens door en laat de deur gemakshalve openstaan. Komt er iemand na mij dan zeg ik dat dat ding er al lag. Ik moet nl snel weer door, Frits. Voor ons geen uurtje (dubbel)- factuurtje, maar no cure no pay. Gas erop dus. En ik ben niet de enige hier. Ik vond je stukje heel erg vermakelijk om te lezen en het heeft mij ge├»nspireerd tot dit epistel. Dank daarvoor dus. Misschien zet het je aan tot een nieuwe ‘produktie’. Ik zal er reikhalzend naar uitkijken.

Heel veel liefs, Bianca

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!