ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 11 augustus 2010

Pooooh - the saga continues

Tja, het onderwerp is blijkbaar nog steeds niet uitgekakt :) We ontvangen nog steeds dagelijks e-mails over peristaltische problematiek. Misschien hebben jullie er al een beetje de buik vol van, maar dit mooie beeld van fotograaf Dick Veldhuisen wilden we jullie niet onthouden.

Iedereen weet wat ontbijtkoek voor de darmperistaltiek doet. Onlangs wist Dick dit beeld treffend op de ZuidAs vast te leggen.
Jaha, je voelt m al glijen...


10 augustus 2010

Drollenvanger....


Regelmatig bericht ik jullie over de "free gifts" die op het Mahlerplein aan de Zuidassers wordt uitgedeeld.
De ene keer een FD, of een Volkskrant, de andere keer staat er een butler met een schaal Sushi of een glas exotische vruchtensap waarvan je je afvraagt of deze inheemse vruchten niet beschermd zijn.

Dit keer werd er ontbijtkoek uitgedeeld. Ik geef toe een beetje plebs voor ons Zuidassers. Daar waar een volwassen Zuidasser wordt gewekt met op zijn minst een geroosterde panini met gerookte zalm en geitenkaas is geen ruimte voor ontbijtkoek, dat is aan de declarabele urenschrijver nobiles niet besteed.
Ontbijtkoek deel je uit op zo'n troosteloze leegstaande kantoortuin in Amsterdam Z/O of op het parkeerdek van het Zweedse warenhuis maar niet op de Zuidas.

Dat hadden de promotiedames goed begrepen !

De ontbijtkoek werd dan ook niet uitgedeeld aan de verwende Zuidassers maar de ontbijtkoek werd vervrommeld tot hoopjes hondepoep en dit op de brug naar het Mahlerplein gedeponeerd.

Net goed voor die kakkers zullen ze hebben gedacht.

Elk forens kwam fris gedouched voorzien van maatpak of mantelpakje met Italiaanse schoenen cq pumps uit het stationshal op weg naar het pluche en moest vervolgens de brug over steken waarop over de hele breedte en zeker 3 meter in de lengte hondendrollen waren gedeponeerd. (Van ontbijtkoek dat wel maar zo op het eerste gezicht was dit niet waarneembaar.)

De promotiedames waren in geen velden of wegen meer te zien

Daar stond men dan, aktekoffer in de hand, een mooie omslag in je broekspijp en net opgepoetste schoenen aan je voeten.
Hoe moest je deze hindernis nemen.? Angstig dat het ontbijtkoek in je omslag terecht kwam of je naaldhak zich in de ontbijtkoek zet waagde je een poging maar vergeefs.

Langzaam aan groeide de stoet Zuidassers die zich in de stationshal verzamelde en geen doorgang kon vinden naar het pluche omdat de dagelijkse route was versperd.
Totdat één stoere vrouw een hele smalle doorgang vond en zich op deze manier haar weg kon vervolgen, snel volgde de opgehoopte Zuidassers deze weg.
Ook hier gaat het spreekwoord op als er een schaap over de dam is......

Al snel kwamen de camera's tevoorschijn en bleek het een candid camera grap te zijn.

Dat werd niet gewaardeerd door de verwende Zuidassers, grapjes ten koste van je dure schoenen en je maatpak en dat lieten ze weten ook.
Met een hoop geroep : "stelletje rapaille" "jullie zijn falderappes" en hier en daar een "Boeh"geroep werden de grappenmakers van repliek gediend

Ikzelf kon deze grap wel waarderen maar ik deel mijzelf dan ook niet in als een standaard Zuidasser. Mijn mooiste moment moest nog komen
namelijk toen de grappenmakers de hoopjes ontbijtkoek met een spatel van onze Zuidas marmer trottoir moesten schrapen en ik een mooie dagfoto kon maken.


Dick legt iedere dag met een foto vast. Kijk voor meer werk op www.dickys.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen