Doorgaan naar hoofdcontent

Pooooh - the saga continues

Tja, het onderwerp is blijkbaar nog steeds niet uitgekakt :) We ontvangen nog steeds dagelijks e-mails over peristaltische problematiek. Misschien hebben jullie er al een beetje de buik vol van, maar dit mooie beeld van fotograaf Dick Veldhuisen wilden we jullie niet onthouden.

Iedereen weet wat ontbijtkoek voor de darmperistaltiek doet. Onlangs wist Dick dit beeld treffend op de ZuidAs vast te leggen.
Jaha, je voelt m al glijen...


10 augustus 2010

Drollenvanger....


Regelmatig bericht ik jullie over de "free gifts" die op het Mahlerplein aan de Zuidassers wordt uitgedeeld.
De ene keer een FD, of een Volkskrant, de andere keer staat er een butler met een schaal Sushi of een glas exotische vruchtensap waarvan je je afvraagt of deze inheemse vruchten niet beschermd zijn.

Dit keer werd er ontbijtkoek uitgedeeld. Ik geef toe een beetje plebs voor ons Zuidassers. Daar waar een volwassen Zuidasser wordt gewekt met op zijn minst een geroosterde panini met gerookte zalm en geitenkaas is geen ruimte voor ontbijtkoek, dat is aan de declarabele urenschrijver nobiles niet besteed.
Ontbijtkoek deel je uit op zo'n troosteloze leegstaande kantoortuin in Amsterdam Z/O of op het parkeerdek van het Zweedse warenhuis maar niet op de Zuidas.

Dat hadden de promotiedames goed begrepen !

De ontbijtkoek werd dan ook niet uitgedeeld aan de verwende Zuidassers maar de ontbijtkoek werd vervrommeld tot hoopjes hondepoep en dit op de brug naar het Mahlerplein gedeponeerd.

Net goed voor die kakkers zullen ze hebben gedacht.

Elk forens kwam fris gedouched voorzien van maatpak of mantelpakje met Italiaanse schoenen cq pumps uit het stationshal op weg naar het pluche en moest vervolgens de brug over steken waarop over de hele breedte en zeker 3 meter in de lengte hondendrollen waren gedeponeerd. (Van ontbijtkoek dat wel maar zo op het eerste gezicht was dit niet waarneembaar.)

De promotiedames waren in geen velden of wegen meer te zien

Daar stond men dan, aktekoffer in de hand, een mooie omslag in je broekspijp en net opgepoetste schoenen aan je voeten.
Hoe moest je deze hindernis nemen.? Angstig dat het ontbijtkoek in je omslag terecht kwam of je naaldhak zich in de ontbijtkoek zet waagde je een poging maar vergeefs.

Langzaam aan groeide de stoet Zuidassers die zich in de stationshal verzamelde en geen doorgang kon vinden naar het pluche omdat de dagelijkse route was versperd.
Totdat één stoere vrouw een hele smalle doorgang vond en zich op deze manier haar weg kon vervolgen, snel volgde de opgehoopte Zuidassers deze weg.
Ook hier gaat het spreekwoord op als er een schaap over de dam is......

Al snel kwamen de camera's tevoorschijn en bleek het een candid camera grap te zijn.

Dat werd niet gewaardeerd door de verwende Zuidassers, grapjes ten koste van je dure schoenen en je maatpak en dat lieten ze weten ook.
Met een hoop geroep : "stelletje rapaille" "jullie zijn falderappes" en hier en daar een "Boeh"geroep werden de grappenmakers van repliek gediend

Ikzelf kon deze grap wel waarderen maar ik deel mijzelf dan ook niet in als een standaard Zuidasser. Mijn mooiste moment moest nog komen
namelijk toen de grappenmakers de hoopjes ontbijtkoek met een spatel van onze Zuidas marmer trottoir moesten schrapen en ik een mooie dagfoto kon maken.


Dick legt iedere dag met een foto vast. Kijk voor meer werk op www.dickys.nl

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!