ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 26 augustus 2010

Skinny Bitch

"Amsterdam, bleh, daar is iedereen zo dun en dwangmatig hip," verzuchten mijn niet-Amsterdamse vriendinnetjes na een avond kroeghangen in 020.

Dat klopt. De Amsterdamse jongemensenbevolking is neurotisch, verveeld en heeft honger.

Het is ook niet niks, de never ending hoofdstedelijke zoektocht naar die ene plek waar "iedereen" nu schijnt uit te hangen (is het FOAM? Struik? Canvas?). Dit jachtig bestaan wordt aangejaagd door een carbloos dieet van sojablendersoep (groente en proteïne) en witte wijn (suiker). En alles in een outfit die ondervoedde American Apparel tennisnerd moet uitstralen.

Het is volstrekt normaal om ter realisering van het verplicht nonchalante uiterlijk, haarextensions, een zonnebankje en tandenbleeksel in te zetten. Dun-dunner-dunst is helaas niet te koop, maar wel de norm in Amsterdam. Hollands welvaren in de vorm van een gezonde maat 38 is helaas niet fashionable. De gelukkige size 0 people kunnen een grote Bretonse visserstrui over hun skeletje draperen en zien er op slag uit als een wandelende Vice-cover. Of een boerensjaaltje om hun uitgemergelde schaambeen slaan, en dan is het ineens country chic.

Het gemene van ondervoeding als esthetisch ideaal, is dat het alleen maar te doen is als je naast mager zijn geen andere baan hebt. Bijvoorbeeld als je een bohemien bent die een glas wijn naar binnen kan gieten op het moment dat er vanuit de maag "leeg" wordt gecommuniceerd.

Normale mensen met een fulltime baan, dus ook de ZuidAssers, hebben copieuze hoeveelheden suiker en carbs nodig om de dag door te komen. Zonder die constante toevoer van Balistos, Maltezers en lunchkroketten veranderen de ZA-ers in sociopaten met appetite for destruction.

Ziehier, de skinny bitch. Een vrouw met een fulltime baan in de financiële sector die al maanden geen vast voedsel heeft gegeten. Brrr, die wil je niet als je baas hebben.

Met de komende wintercollecties lijkt er een andere wind te gaan waaien. Onder invloed van de oneindig populaire Mad Menserie zijn de ontwerpers weer jurken gaan ontwerpen met taille, tits and ass. Misschien wordt het nu fashionable voor vrouwen om er niet uit te zien als een een jongetje van twaalf. Laten we allemaal bidden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen