ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 30 augustus 2010

Zakkenwassers

In de wereld van ruzies en overnames werken veel eikels. Type opgezwollen ego en schouderklopjescomplex. Comes with the job.

Waarom?

Zacht op de vorm, hard op de inhoud, heb ik altijd geleerd. Toch maakt menig advocaat bij het onderhandelen een transregressie door naar 2000 BC. Ik wil onderneming nu. Jij wil het anders. Jij bent een trut. En je koopcontract stinkt. En dat ga ik je nu vertellen, onder een dun laagje achtergebleven beschaving. En ik kopieer iedereen op deze haatmail in. Hier zo, pak aan, stomme trut , jij gaat neer.

Waarom?

We zijn allemaal Hollanders. We willen het onderste uit de kan en de competitie is moordend. Als ‘de andere kant’ zich als Kadaffi opstelt, neem jij de positie in van Mussolini. Beroepsdeformatie.

Maar, er wordt niet alleen gemept richting ‘de andere kant’. Wij advocaatjes worden aangejaagd door de zakkenwassers van de ZuidAs. Private equity klanten of zakenbankiers. Deze corporate kanjers jagen ZuidAssers uit de mindere echelons aan met de zweep.

Dat gaat ook niet zo gezellig. Geen beste, knuffels, kussen op geurpapier of andere vriendelijke formaliteiten. Drieletterige emails met orders in morse taal dragen ons op een deal rond te krijgen in een dag. Advocaten zijn de voetsoldaten in een overname oorlog. De schoenenpoetsers en de gespendragers. Van boven en opzij wordt er op ons ingemept.

De zakkenwassers van de ZuidAs verkneukelen zich als ze op vrijdagmiddag weer wat losse flodders heenschieten door de telefoon. Doe die clausule er nog maar in. Of ehmm… Nee doe die er toch maar weer uit. Gerard wat vind jij? Ja, wat hadden we nou gezegd de vorige keer. Nee, G, dat kan ik niet lezen op mijn BB. Ik ben al on my way haha. Het is toch vrijdagmiddag? haha. Nou doe er dan toch maar weer in.

In uit, in uit. Je wordt genaaid waar je bij staat.

Waarom?

Omdat ze EUR 300 per uur voor ons betalen. Daarom.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen