ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 16 september 2010

De Boomsloot

Een situatieschets: geel linoleum, kindertekeningen aan de wand. Kleine houten stoeltjes, verpletterd door een groepje volwassen, verzameld rond wat voorwerpen: steentjes, Afrikaantjes, kastanjes en Engelse drop.

En dan gaan we nu voelen. Eerst de handen warmen, en dan ga je hélemaal naar buiten. Naar de randen van het steentje. Voel je dat? Oei, dit is wel een heel dapper steentje zeg. Waar voel jij de energie? Ga het maar proberen. Kies maar een voorwerp uit. Jij mag het zeggen. Het is jouw gevoel.

Welkom in schoolgebouw de Boomsloot. Een cursus van het centrum voor leven en intuïtie. Naast de aurareading van een heel dapper steentje, leer je in de Boomsloot ook voelen hoe sterk jouw gronding met de aarde is. Klik m er maar in, hélemaal in het midden.

Het is meteen duidelijk. Geen luxe broodjes waarmee je aandacht wordt afgekocht. Geen snelle opmerkingen tijdens de les. Waterige koffie en een pakje Kanjers in de pauze. Deze cursus doe je voor jezelf. En zelfs de koffiemeneer, een vrijwilliger, heeft die berustende vriendelijke glimlach in de ogen (“nee, we hebben geen capuccino”). Zo hoort dat bij een cursus over leven en intuïtie. Iedereen is aardig.

Behalve Hannie. Hannie is Boos. En gefrustreerd. Op de WC tijdens werk was het weer niet gelukt. Om het allemaal los te laten na een lastige vergadering. Het gronden ging niet. En wiens schuld was dat dan? Nou, he? Precies. De Groepsleidster. Al die druk om te zeggen dat je je sterk moest voelen. Wist ze wel wat dat met Hannie deed? Hannie voelde zich niet sterk! Woedend was Hannie. Geld terug!

Ik werd toen een beetje bang. Hannie had net verteld dat ze vroeger professioneel topsporter was.

Maar, dan ben je bij een cursusleidster van het centrum voor leven en intuïtie(stevige zit, grijs korte coupe en envelop-borstjes los in de kooi) aan het verkeerde adres. Zij bleef vriendelijk, onbeweeglijk. Houd het bij jezelf. Zei ze met een vriendelijke glimlach. Blijf in je eigen ruimte.

En Hannie was stil.

Magic. Ik weet niet hoe dit in de kantoortuin werkt, maar ik zit vandaag met een ingebeelde staalkabel tot het middelpunt van de aarde achter mijn pc.

Ik hoop dat niemand dezelfde kant op moet volgende week woensdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen