ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 10 september 2010

Het internetrondje

Elke ochtend op kantoor begint hetzelfde. Jas op de hanger, inloggen op de computer, ondertussen een cappuccino halen. En dan maak ik mijn vaste digitale rondje. Dat gaat zo: facebookhyveshotmailgmailnu.nl/achterklap....ok en fd.nl. Lekker verantwoord.

Dit internetrondje doe ik een paar keer per dag. Ik zou ook een wandelingetje kunnen maken, of de krant op de algemene tafel lezen. In plaats daarvan blijf ik in een hysterisch tempo met mijn muisarmpje de foto's van de vriendin van de zus van mijn ex doorklikken. Of ga ik alle artikelen in de achterklapsectie lezen. Allemaal, dus ook die over de zomervakantie van Annie Schilder die niet doorging. Why? Wat heb ik aan die informatie?

Soms denk ik dat met het lezen van de zoveelste flauwekulberichten weer wat academischee kennis uit mijn hoofd verdwijnt. De boete van Yolanthe geruild voor het tentamen staatsrecht uit 2002. De vakantiefoto's uit IJsland van mijn collega op facebook voor mijn cursus Corporate Finance

Nog drie jaar werken en ik kan de wetboeken verruilen voor de Boulevard desk.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen