Doorgaan naar hoofdcontent

Te laat


Het is vrijdagavond in Brix.

Heeej lieverd! Mwaah mwah. Hoe gaat het? Sorry dat ik later ben...pfff ja moest nog net effe wat afmaken op kantoor. En naar huis om een gezellig outfitje aan te trekken natuurlijk. Tadaaa! Ben ik dan. Heb je lang moeten wachten? Oeh heb zo'n zin in een chardonnay, jij toch ook lieverd? Even die kerel aanschieten. Haaai, mogen wij een, even kijken, een chardonnay! En brood!

**Was hier om acht uur. Hadden we ook gereserveerd, geloof ik. Het is nu [kijkt op mobiel] half negen. Ik zit dus al een half uur...**

Jij ook een chardonnay toch schat jaaa! Zij ook eentje? En brood dus. Ja?

**Een half uur dus...**

Brood met van die knoflook mayo. Ali Ajo..

**Op jou te wachten, je bent gewoon veel te laat.**

Aioli! he lekker, samen stinken, toch lieverd zo gezellig. Nou niet zo zeuren hoor! Wie is er nou altijd zo op tijd. Ben je toch gewoon een beetje neurotisch. Heb je daar wel eens aan gedacht? Dat je gewoon een dwangneurose hebt? Is ook moeilijk om mee om te gaan voor je vrienden hoor. Het is vast ook heel vermoeiend voor jou.

**Ik zit altijd op je te wachten, ik kan net zo goed twintig minuten later komen, je bent er toch nooit op de afgesproken tijd.**

Komt misschien ook omdat je 's avonds lekker op tijd naar huis kan. Jouw baan is toch van een ander -hoe-zeg-je-dat... karakter. Op dat kantoortje van je. Ik kan echt niet weg voor achten hoor. Die deal gaan gewoon door, pas om vijf uur 's avonds begint mijn dag eigenlijk. Wordt Amerika wakker. Conference calls en zo.
Is bij jou gewoon anders. Maar jij mag daar ook wel eens rekening mee houden hoor.

**Met wat?**

Met mijn agenda! De wereld draait niet alleen om jou en je dwangmatige klokje. Nou schat, cheers!
.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!