ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 14 september 2010

Micromanager


Kun je niet beter de paginanummering rechts uitlijnen in plaats van in het midden?’ of ‘Je kunt beter een rechtopstaand streepje zetten tussen je naam en je e-mail adres, dan een liggend streepje.’ Of je stuurt een rapport door en je krijgt terug ‘ Ik zie dat je op pagina 12 van het rapport derde regel tussen ‘want’ en ‘het’ een komma bent vergeten’ of ‘De volgende keer is het beter, om in de verzendlijst Piet als eerste naam te vermelden, aangezien hij de MD is.

Dit zijn niet de uitspraken van een secretaresse met teveel tijd, maar van een
hooggeplaatste manager, die je na weken hard werk een mail stuurt over een komma op pagina 12.

Ik loop zijn kantoor binnen en begin te tieren:
Waar hebben we het over? Nee, maar echt. Waar hebben we het over? Jij hebt tijd om een 20 pagina tellend rapport zo scrupuleus door te lezen, terwijl je het driedubbele verdient van wat ik maandelijks aan schamel loon binnenkrijg. En ik niet eens de tijd heb om fatsoenlijk te lunchen? What’s wrong with this picture? Heb jij niets beters te doen? Heb je inhoudelijk geen opmerkingen? Kan er geen compliment van af? Als die komma het enige is wat je aan fouten kan ontdekken in dit rapport, dan moet het toch wel een verdomd goed rapport zijn?

Uiteraard alleen in mijn gedachten.

In het echte leven, draai ik mijn scherm om en laat mijn collega de mail lezen, terwijl ik hem ongelovig aankijk. Mierenn#$%’ mompelt mijn collega zachtjes en we gaan weer over tot de orde van de dag. Het volgende 20-pagina’s tellende rapport.

Toch vraag ik mij af wat zijn antwoorden zullen zijn op de vragen die ik mijn gedachten op hem afvuur? Zou hij zichzelf achter zijn oren krabben en bedenken dat het inderdaad wel echt vreemd is dat hij zijn dagen vult met het controleren van komma’s en punten en of hij misschien niet een carrière als basisschooljuf is misgelopen? Misschien biedt hij wel zijn excuses aan voor al dat ge-micromanage van hem.
Dit zou toch getuigen van zelfinzicht. Ik heb een weak spot voor mensen die fouten kunnen toegeven en hij zou zeker bij mij in aanzien stijgen.

Mijn gemijmer wordt onderbroken, door de mierenn%&## die achter mijn computer komt staan. Goh, dat rooster wat jij hebt gemaakt, kunnen we niet paars gebruiken om de vakantiedagen aan te geven, dat staat toch beter dan geel?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen