ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 3 september 2010

Telekids der Nederlanden, Verenigt U!


Vandaag stond er in de Volkskrant een column van Mieke van Zijl (24) over twintigers van nu.

De strekking van de column is dat huidige twintigers zijn opgegroeid onder een valse belofte. Alles is goed, alles wordt beter. Een slaapliedje waarmee onze ouders ons in slaap susten.
Het leven als een stijgende lijn van Oilily outfit naar een jaar bagpacken in Australie. Van Luzac naar een huis kopen op je 24e.

En nu zijn we dus verraden.
De economie is gecrasht, Er zit een een groepje inwisselbare ego's al drie maanden contraproductief te onderhandelen over een nieuw kabinet. De pensionado's bleren vanuit een tweede huis in Frankrijk over het verval van Nederland en souperen ondertussen de pensioenpot op.


Eindelijk worden we wakker. Er is een steen door het decor gegooid, en we zien dat we de eerste twintig jaar van ons leven in de Truman show woonden.
Nederland als een klein dijkhuisje dat gerund wordt door een stel machtswellustige dakduiven met machteloos toekijkende kinderen.

Maar we vergissen ons. Wij zijn niet machteloos.

Grow up. Haal die pluis uit je ogen, stop met navelstaren en ga investeren in een pensioenpot.
Sluit je aan bij een politieke partij, zet je in voor je buurt en maak er wat van. Elk land krijgt de regering die het verdient. Blijkbaar verdienen we niets, want er zit al drie maanden niemand. Red de reputatie van Nederland als een tolerant en internationaal land waar je zaken mee kan doen. Door niet in een hoekje te gaan mopperen op moslims, maar door de bestuurders van ons land kritische vragen te stellen.

Laat dat lullen maar over aan de middle aged, wij gaan poetsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen