ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 24 september 2010

Werkrondje


Het is donderdagochtend 11:00 uur, je hebt al twee weken vrij weinig te doen.

Misschien een oud dossier dat possibly maybe gaat lopen in de onvoorzienbare toekomst. Of een klusje dat met een mail en een belletje ook is afgerond. Twintig minuten werk tops, en daarna weer een hele werkdag om vakanties, administratie of een verbouwing te managen. . Constructief!

Helaas, aan deze werk idylle komt ruw een einde. In de sectievergadering is het tijd voor het werkrondje, en Berthie op links is net aan het vertellen hoe extreem druk ze is met het opzetten van een nieuwe afdeling terwijl ze een dubbele simultaan closing draait. Jij bent hierna aan de beurt.
Dat vage dossier ben je nu al drie werkrondjes aan het opkletsen en uitmelken. Daar ga je inmiddels niet meer mee wegkomen. Berthie is ondertussen over de main issues uit de deal aan het uitwijden. Vandaag moet je lekker vrij kunnen houden. Die vakantie moet gepland, en je hebt nog een tripadvisor analyse op je to do! En die lunch afspraak voor het harsen van je bikinilijn kan echt niet worden uitgesteld. De jaren 70 zijn haartechnisch gezien zo uit!
Berthie staakt haar slaapverwekkende verhaal. Jouw collega's kijken nieuwsgierig naar je.

"Ik heb vandaag een conference call staan met X. Zij hebben een aantal vragen aan ons voorgelegd en mij verzocht om daar deze week goed naar te kijken. Zit waarschijnlijk een flink project aan verbonden. Ben ik deze week wel zoet mee."

Instemmende knikjes en humgeluiden.

Werkrondje, check!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen