ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comzondag 31 oktober 2010

AAF: de kunst van het flirten

Dit weekend werd de Affordable Art Fair gehouden in onze hoofdstad. Zoals alles wat hip en trendy moet zijn (Amsterdam Fashion Week, Amsterdam Dance Event), kreeg het evenement verplicht een Engelstalige naam en drieletterige code mee (AFW/ADE /AAF). Copy, copy. Roger, Roger. Op naar de AAF.

Wat troffen de ZoZa’s in de Westerunie aan? Schilderijen voornamelijk, maar minstens zoveel ZuidAssers.ZuidAssers? Ja, natuurlijk, misschien wel de enige overgebleven groep jongeren met voldoende fonds voor een diepte investering en de sociale druk om kunstzinnig te doen. ZuidAssers worden namelijk geacht all round persoonlijkheden te zijn. Niet alleen in balans met de balans, maar ook in staat om moeiteloos een Chagall van een Miró te onderscheiden. En in je gerenoveerde 80m2–tje aan de gracht hoort toch echt geen poster meer boven de ‘schouw met authentieke details’. Die periode ben je nu ontgroeid. Daar past alleen kunst met een K, al heb je tot op heden geen tijd gehad om deze linkse hobby verder te ontwikkelen.

Gelukkig hebben de galeriehouders van de AAF vooraf bepaald wat dat dan precies is, kunst. Dus je kan nooit echt de mist ingaan. Zorgt jouw in acrylhars gegoten collage van parfumflesjes voor een opgetrokken wenkbrauw van je collega tijdens de housewarming, dan volstaan drie letters ter verantwoording. “A-A-F” Perfect. Heel Veilig. Zo ZuiAs.

Op de AAF troffen we in de eerste plaats veel DINKS (double income no kids). Drie jaar op weg, gekocht, verbouwd, gespaard en nu eindelijk budget voor ‘iets leuks in de slaapkamer’. Opgetogen en instemmend knikten de bankstellen elkaar toe bij hun rondgang over de beursvloer.

Daarnaast waren er de singles. Die gingen, ook heel veilig, vaak vergezeld van een of twee ouders over de beursvloer. Ouders hebben beter zicht op dit soort investeringen en doen misschien nog wel een duit in het zakje. Dat maakt de AAF de perfecte pick up place voor de ZuidAs boys and girls. Je krijgt namelijk meteen een blauwdruk van je beau in de toekomst. Onder het genot van een glaasje dat je van de galeriehouder krijg (tja, het is affordable art, dus ook jij bent ineens gepromoveerd tot potentiële koper), kan je je projectje beloeren vanachter een beeld of schilderij en meteen de kans op rimpels vaststellen aan de hand van het gezicht van zijn ouders. Bijgevolg gierden de hormonen bijna harder over de beursvloer dan tijdens de Parade. De AAF is het herfstig vervolg op de Paniekmarkt van Amsterdam, een klucht in vier delen.

De AAF is zo ZuidAs.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen