ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comzaterdag 23 oktober 2010

Kantoorlunch


Als om half een een collega op de deur klopt om me mee te vragen naar de lunch, antwoord ik "mweh" en pak m'n portemonnee. De sleur van het kantoorleven manifesteert zich in de dagelijkse sjok naar de lunchruimte van kantoor. Waterige rauwkost, met daarop gekwakt een mayonaise-tonijnbal en een verdrietige tomaat. De gezonde optie. Of wordt het de druipende lauwe loempia en pindasaus? Of de slappe burrito als hoofdrol speler van het Mexicaanse thema dat is doorgevoerd tot in de finesses. Er zit mais door de rauwkost, caramba!
Het is elke dag moeilijk kiezen tussen de smaakloze en vette opties voor de lunch. Alles op arctische temperaturen, want het wordt vijf voor twaalf de koeling uitgereden.

Het is dan ook een dagelijkse plicht om godgenadigd met je collega's te klagen over de kwaliteit van de lunch. Het hoeft toch ook niet zo moeilijk te zijn? Een goede saladebar voor de carb free meisjes, een wokschotel voor de warm eten-eters, biologisch brood, kaas, vlees en fruit voor de zelfbewuste yup. Maar de cateringcontracten voor kantoren worden met grote cateraars gesloten. Die de plakjes smakeloze kaas per stuk in plastic aanleveren, en waar biologisch alleen op een verwaald yoghurtje in de koeling te vinden is.

Jammer dat die groothandel benadering van de cateraars niet in de prijzen is terug te vinden. Per dag ben ik nog steeds minimaal EUR 4 kwijt aan de lunch. Duur! Dus prak ik onder stil protest de tonijn-mayonaise bal met de mais door mijn bevroren rauwkost. Bon appetit.

1 opmerking:

Caroline van der Lande zei

Ok,dit voelt als een inkopper van de Buurtboer, dus moet ik hier even op reageren ook al is de post al wat gedateerd. Maar de Buurtboer levert al aan meerdere bedrijven op de Zuidas, en levert allerlei biologische en/of lokale producten. Dus brood van Hartog & Bbrood (zonder E-nummers), biologische rucola en vleeswaren, maar ook zelfgemaakte verse eitruffelsalade etc. En zonder tussenleverancier, dus onder de € 4,00 wat je niet vaak voor plastic kazen betaald...

Een reactie plaatsen