ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comzondag 3 oktober 2010

Kantoor prop

Een beetje verzorgde vrouw kan zich op kantoor beperken tot een vocabulaire van "ja", "echt?" En "jeetje?" Kom je een verdomd eind mee.

Tenzij je mannelijke collega het inhoudelijk even niet weet, dan kijkt ie je kant op en barf je braaf het juiste antwoord op.

Ingeklemd tussen twee kantoornerds, die je in het dagelijks leven met geen stok aan zou raken, aan hun lippen hangen, en stralen. Stralen als een fris lentezonnetje op een frisse dag. Jeetje, wat zeggen jullie toch allemaal interessante dingen! Goed punt! Nou, je zet me echt aan het denken!

Als je dat kan, heb je een groot talent te pakken. Op de gang tussen twee egootjes staan, en merken dat je slechts een glimlachende kantoor prop bent? Net als het de glimmende balie, de printer en de typex roller? It's ok poes, lekker blijven kirren.

Weet je wat? Die bezuinigingen op de studiefinanciering kan je veel efficienter doorvoeren. De aanstormende vrouwelijke academici kunnen een twee jarige geisha cursus doen. Smile and wave. Koffie inschenken en schouders kneden. Hoef je helemaal geen economie of rechten te studeren, ben je zo aan de top. Scheelt de maatschappij vast miljarden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen