Doorgaan naar hoofdcontent

Krystal for president


Krystal Ball is een 28-jarige accountant, business babe, echtgenote en moeder.

Ze is mogelijk ook afgevaardigde voor het Congres namens de staat Virginia. De verkiezingen waarbij de staten hun afgevaardigden kiezen vinden volgende maand plaats. Er wordt een grote nederlaag verwacht voor de Democraten, de partij van Obama. Zo ook in Virginia. Daar heeft Krystal Ball het dipje in de peilingen nog een extra duwtje gegeven. How come? Ondeugende foto’s op Facebook.

Je kan je afvragen of je ├╝berhaupt serieus wordt genomen met een naam als Krystall Ball. “Hi, ik ben Glazen Bol en voorzie een stralende toekomst voor onze stars and stripes!” Wie bedenkt dat? Haar vader, die een diepgaande passie voor kristallen had en volgens Wikipedia aan de beurt was om de derde dochter te namen.

Krystal neemt zichzelf blijkbaar ook niet zo serieus, maar gooit het over een andere boeg. De 28-jarige is een verkapt marketing offensief begonnen naar aanleiding van raunchy pictures op Facebook. Tres feminine doet la Ball dat wel op passief agressieve wijze. Ball stelt slachtoffer te zijn van ondeugende foto’s die een oude ‘schoolvriend’ heeft gepost. Of Ball hier nu slachtoffer is, is nog maar de vraag, want de Democrate haalt nu in ieder geval wel de internationale media.De pica’s die het voorwerp van discussie zijn, laten Krystall zien op 21-jarige leeftijd tijdens een Kerstfeestje. Krystall loenst als la Carey naar de camera en maakt een geintje met een plastic penis en haar ex man. Is dat alles, zou ik willen zeggen? Het was zes jaar geleden. Ze waren zelfs getrouwd.

Maar in de US of A, en zeker in het conservatieve Virginia, schreeuwt iedereen moord en brand. Daar maakt Krystall handig gebruik van. Negatieve publiciteit is ook publiciteit. Ze springt op de bres voor jonge professionals die nu als eerste generatie te maken krijgen met dirty digitale beeldsouvenirs. Moet kunnen en zal vaker gebeuren; het gaat om "fully clothed adults of legal age ... acting silly and doing stupid things in front of a camera," aldus la Ball. De ZoZa’s vinden dat Krystall daar wel een puntje heeft. Wat vindt u?

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!