ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 14 oktober 2010

Krystal for president


Krystal Ball is een 28-jarige accountant, business babe, echtgenote en moeder.

Ze is mogelijk ook afgevaardigde voor het Congres namens de staat Virginia. De verkiezingen waarbij de staten hun afgevaardigden kiezen vinden volgende maand plaats. Er wordt een grote nederlaag verwacht voor de Democraten, de partij van Obama. Zo ook in Virginia. Daar heeft Krystal Ball het dipje in de peilingen nog een extra duwtje gegeven. How come? Ondeugende foto’s op Facebook.

Je kan je afvragen of je überhaupt serieus wordt genomen met een naam als Krystall Ball. “Hi, ik ben Glazen Bol en voorzie een stralende toekomst voor onze stars and stripes!” Wie bedenkt dat? Haar vader, die een diepgaande passie voor kristallen had en volgens Wikipedia aan de beurt was om de derde dochter te namen.

Krystal neemt zichzelf blijkbaar ook niet zo serieus, maar gooit het over een andere boeg. De 28-jarige is een verkapt marketing offensief begonnen naar aanleiding van raunchy pictures op Facebook. Tres feminine doet la Ball dat wel op passief agressieve wijze. Ball stelt slachtoffer te zijn van ondeugende foto’s die een oude ‘schoolvriend’ heeft gepost. Of Ball hier nu slachtoffer is, is nog maar de vraag, want de Democrate haalt nu in ieder geval wel de internationale media.De pica’s die het voorwerp van discussie zijn, laten Krystall zien op 21-jarige leeftijd tijdens een Kerstfeestje. Krystall loenst als la Carey naar de camera en maakt een geintje met een plastic penis en haar ex man. Is dat alles, zou ik willen zeggen? Het was zes jaar geleden. Ze waren zelfs getrouwd.

Maar in de US of A, en zeker in het conservatieve Virginia, schreeuwt iedereen moord en brand. Daar maakt Krystall handig gebruik van. Negatieve publiciteit is ook publiciteit. Ze springt op de bres voor jonge professionals die nu als eerste generatie te maken krijgen met dirty digitale beeldsouvenirs. Moet kunnen en zal vaker gebeuren; het gaat om "fully clothed adults of legal age ... acting silly and doing stupid things in front of a camera," aldus la Ball. De ZoZa’s vinden dat Krystall daar wel een puntje heeft. Wat vindt u?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen